Protivnik Vatrenih na SP u velikim problemima, igrači odbijaju trenirati

Ilustracija

Nogometaši Kanade, jedne od reprezentacija koje se nalaze u skupini s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu krajem godine, odbijaju trenirati prenose tamošnji mediji.

Kanadska reprezentacija okupila se za vrijeme ove reprezentativne stanke te su trebali igrati prijateljski susret s Panamom, ali igrači su petak odbili izaći na trening, a mediji javljaju kako je razlog raspodjela premija koje je Savez dobio nakon što su izborili vizu za Katar.

Još i dalje nije jasno hoće li igrači predvođeni kapetanom Milanom Borjanom istrčati na teren noćas protiv Paname, a upitan je i ogled protiv Curacaa 10. lipnja kada Kanada igra prvu utakmicu u sklopu Concacaf Lige nacija.

Igrači i Savez se spore oko raspodjele premija, navodno je sve počelo još u travnju kada su čelni ljudi saveza predložili uvjete raspodjele.



Kanada je od plasmana na SP u Kataru dobila oko 10 milijuna kanadskih dolara, a Savez je navodno predložio da samo 10% pripadne igračima, dok bi ostatak išao na administrativne troškove i izgradnju nacionalnog trening centra. Igrači zahtijevaju iznos od 40%, a kako će se sukob završiti nakon daljnjih pregovora ostaje za vidjeti.

Komentari