Probudio se iz kome pa progovorio tečni francuski, a onda umislio da je poznati glumac

Screenshot: YouTube

Ovih dana BBC nas je podsjetio na svojim sportskim stranicama na nevjerojatnu priču bivšeg poluprofesionalnog nogometaša Roryja Curtisa.

Naime, prije osam godina dospio je u britansku i svjetsku javnost nakon teške prometne nesreće koju je doživio na autocesti kada se njegov automobil prevrnuo, a potom se u njega zabilo još nekoliko vozila.

Prebačen je, s teškim ozljedama glave i tijela, u bolnicu gdje je stavljen u induciranu komu.
Rory se nakon buđenja iz kome borio s vlastitim umom koji se itekako poigrao s njima.

Naime, njegove prve riječi nakon buđenja bile su na tečnom francuskom. Medicinska sestra koja je s njim razgovarala bila je igrom slučaja također tečna u tom jeziku pa je pitala njegova oca iz kojeg su dijela Francuske.



Curtis nikada nije naučio francuski, učio ga u osnovnoj školi, a znao je osnove.

“Moj otac je potom napravio istraživanje i pronašao obiteljske korijene u Normandiji. Ali to je bilo prije dva stoljeća. Kada ukucate moje ime na Youtubeu, vidjet ćete mnoge teorije zavjere povezane s mojim imenom. Prema njima mozak može sadržavati znanje iz prošlih generacija. Koliko je to ludo”, priča Curtis.

Fizički se oporavljao brže od očekivanog što je pomalo šokiralo liječnike, ali su ozljede mozga utjcale na njegovo sjećanje, a um je često lutao.

Jednom je brzo prestao s francuskim, ali je mislio da ima deset godina. Još je luđa bila priča kako je jedno vrijeme, dok je boravio u bolnici, mislio da je poznati hoolywoodski glumac Matthew McConaughey. Dok je ležao u krevetu zahtijevao je od osoblja bolnice da ga pusti na filmski set.

Danas radi kao frizer u obiteljskom salonu, a njegova će priča ostati inspiracija za mnoge teorije, piše Gol.hr.

Komentari