Preminuo Cico Kranjčar

Zlatko Kranjčar

Nogometaš i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini.

Prvo je hospitaliziran u Zadru prije desetak dana zbog problema s jetrom, a kasnije je prebačen u zagrebačku bolnicu Merkur gdje je i preminuo, kako piše Dnevnik.hr.

Rođen je u Zagrebu 15. studenog 1956. godine. Karijeru je počeo u Dinamu u kojem je igrao od svoje desete godine. Osvajač je čuvenog Dinamovog naslova prvaka 1982. godine i bio je jedan od simbola Dinama. Za Modre je nastupio 307 puta i postigao čak 125 golova.

Bio je prvi kapetan reprezentacije Hrvatske u povijesti na utakmici protiv SAD-a 1990. godine. Otac je nogometaša Nike Kranjčara. Bio je hrvatski izbornik od 2004. do 2006. Posljednji trenerski posao imao je u Iranu 2019. godine.



Odigrao je za bečki Rapid vrlo uspješnih sedam sezona, a karijeru je zaključio u VSE St. Pöltenu. Bio je trener i čuvene momčadi NK Zagreba koja je osvojila naslov 2002. godine.

Dvaput je bio prvak Hrvatske s Dinamom, a 2012. osvojio je naslov prvaka Irana sa Sepahanom. Kao igrač je osvojio prvenstvo Jugoslavije i dvaput Kup s Dinamom; dvaput austrijsku Bundesligu, triput Kup i triput Superkup s Rapidom.

Uskoro opširnije.

 

Komentari