PREKIDA SE PREMIER LIGA? Trener Arsenala pozitivan na koronavirus, igrači Arsenala i Chelseaja u samoizolaciji

Bleacher Report / Twitter

Trener Arsenala Mikel Arteta zaražen je koronavirusom, potvrdili su iz kluba. Trening centar je u potpunosti zatvoren, a igrači i osoblje koje su bili u bliskom kontaktu s Artetom su u samoizolaciji.

Cijeli prvi tim Arsenala je u samoizolaciji te se očekuje odgađanje utakmica. Arsenal je u subotu trebao odigrati utakmicu protiv Brightona, ali uslijed ovih okolnosti utakmica je odgođena.

“Trenutno tražimo osobe koji su bili u kontaktu s Artetom. Obavijestit ćemo ih o tome što se dogodilo te ih uputiti u samoizolaciju prema uputama državnog zavoda za zdravstvo”, stoji u priopćenju kluba.

“Ovo je zaista razočaravajuće, ali testirao sam se nakon što sam se počeo osjećati loše. Vratit ću se na posao čim mi bude dozvoljeno”, poručio je Mikel Arteta.



Podsjetimo, ranije je odgođena utakmica između Arsenala i Manchester Cityja koja se trebala igrati u srijedu navečer zbog sumnje da nekoliko igrača u Arsenalu ima koronavirus.

Arsenal je 27. veljače igrao protiv Olympiacosa, a nakon što je objavljeno da je vlasnik Olympiacosa Evangelos Marinakis zaražen koronavirusom, Arsenal je reagirao te je derbi sa Cityjem odgođen. Igračima je određena samoizolacija, a iz kluba su poručili da traže sve pojedince koji su bili u kontaktu s vlasnikom grčkog kluba.

Potvrđeno je i da je igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi također pozitivan na koronavirus te je odgođena i utakmica između Aston Ville i Chelsea koja se trebala igrati u subotu.

Engleski klubovi se pripremaju za otkazivanje ili privremenu obustavu Premier lige. U petak će se sastati čelnici klubova i Savez te će se raspravljati o nastavku prvenstva, ali očekuje se prekid uslijed sigurnosnih razloga.

IGRAČI ARSENALA U SAMOIZOLACIJI Odgođen je derbi s Manchester Cityjem zbog sumnje na koronavirus

Komentari