Predsjednik Villarreala utakmicu s Hajdukom nazvao ‘teškom i kompliciranom’, pozvao navijače da klubu pruže podršku

FOTO: BORIS KOVACEV/CROPIX

Predsjednik Villarreala pozvao je navijače da u četvrtak otputuju u 60 kilometara udaljenu Valenciju jer će momčad ondje igrati “jako tešku utakmicu” protiv Hajduka u posljednjem pretkolu Konferencijske lige.

“Imamo jako tešku i kompliciranu utakmicu 18.kolovoza protiv Hrvata. Ja ću biti u Valenciji, a nadam se da će ondje također biti i 20.000 naših navijača jer je sve podešeno da budu ondje – autobusi, termin utakmice…Vrijedi otići”, izjavio je predsjednik Fernando Roig u obraćanju medijima u Vila-realu, gradiću s 50.500 stanovnika na jugoistoku Španjolske.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak u 20.45 sati odigrati prvu utakmicu na stadionu “Ciutat de Valencia”, kapaciteta 26.350 mjesta na kojem svoje utakmice igra klub Levante. Villarrealov stadion će se obnavljati do kraja prosinca pa će do tada domaće utakmice igrati ondje jer je Levante prošle sezone ispao u drugu ligu.

Villarreal je u subotu  u prvom kolu španjolskog prvenstva pobijedio 3-0 na gostovanju kod Valladolida, povratnika u Primeru.



“Ovo je bio nastavak dobrih utakmica koje smo odigrali tijekom priprema protiv velikih momčadi”, rekao je Villarrealov trener Unai Emery na konferenciji za medije. Njegovi igrači su tijekom ljeta upisali šest pobjeda i dva remija, svladavši među ostalima Inter (4-2) i Borussiju Dortmund (2-0).

“Zahvaljujući našoj efikasnosti rezultat je bio tako uvjerljiv protiv Valladolida”, dodao je.

Villarreal je prošle sezone ispao u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola, no zauzeo je tek sedmo mjesto u prvenstvu čime je izborio nastup u Konferencijskoj ligi.

“Tijekom posljednje dvije sezone ispunili smo u Europi dva maksimalna cilja (polufinale Lige prvaka i osvajanje Europske lige), no zbog toga smo ostali bez snage u prvenstvu pa je naš rezultat bio ispod očekivanja”, rekao je Emery.

Villarreal je sezonu ranije osvojio Europsku ligu gdje je u četvrtfinalu bio bolji od zagrebačkog Dinama s 1-0 i 2-1.

“Sada u Europi želimo odigrati dobru sezonu, ne želimo zanemariti Konferencijsku ligu. Ona je prošle godine postala prestižno natjecanje trijumfom Rome s trenerom Joseom Mourinhom”, izjavio je Emery.

Villarreal je prva španjolska momčad koja će sudjelovati u tom natjecanju pokrenutom prošle sezone.

Emery ima iskustva u europskim kupovima jer je i sa Sevillom tri puta osvojio Europsku ligu (2014., 2015. i 2016. godine) a s Arsenalom je bio poražen u finalu (2019.).

“U španjolskom prvenstvu također želimo uhvatiti priključak s vodećima kako bi smo i dogodine igrali u Europi”, dodao je trener Villarreala.

Hajduk je pak izborio nastup u Konferencijskoj ligi osvajanjem hrvatskog kupa i zauzimanjem drugog mjesta u prvenstvu. U 3. pretkolu je svladao portugalsku Vitoriju Guimaraes s 3-1 i 0-1, dok je Villarreal bio slobodan u toj fazi natjecanja Konferencijske lige.

Hajduk je u subotu izgubio s 1-4 u prvenstvenom gostovanju kod hrvatskog prvaka Dinama.

Na svom stadionu Poljud ugostit će Villarreala 25. kolovoza u uzvratu. Pobjednik tog dvomeča izborit će nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, prenosi Hina.

Komentari