Pravi engleski heroj: Luke Shaw je cijelu nokaut fazu igrao sa slomljenim rebrima

flickr

Jedan od najboljih engleskih igrača na proteklom Europskom prvenstvu bio je lijevi bočni Luke Shaw. Uostalom, zabio je i gol u finalu protiv Italije.

Dobre igre Shawa

Tada, u drugoj minuti finalne utakmice, svojim pogotkom donio je Englezima ogromno slavlje i nadu da se nogomet zaista vraća kući.

Nogomet se na kraju, ipak, nije vratio kući, ali to nikako ne umanjuje doprinos Shawa koji je odigrao vrhunski turnir i u napadu i u obrani. Njegova igra dodatno dobija na značaju kad se uzme u obzir jedna činjenica.

Dao je sve što je mogao

Naime, Shaw je tijekom jednog sudara u drugom poluvremenu utakmice protiv Njemačke slomio oba rebra, ali mu nije niti padalo na pamet izaći iz igre. Ne samo da je vrhunski odigrao tu utakmicu, već je to napravio i s ostatkom turnira.



Ušao je u početnu postavu u drugoj utakmici grupne faze i taj status do kraja turnira nije ispuštao, čak niti uz ovu ozljedu. Nju je zadobio u osmini finala protiv Njemačke, a odmor je tek dobio u završnici utakmice s Ukrajinom, kad je pitanje pobjednika već bilo riješeno, a on podijelio dvije asistencije.

Igrao je, dakle, i u finalu tog natjecanja, i nakon manje od dvije minute igre doveo svoju momčad u vodstvo. Skoro je i ušao u idealnu momčad prvenstva, za malo ga je nadmašio Leonardo Spinazzola. Da su u UEFA-i znali pod kakvim je bolovima stigao do finala i srebrne medalje, možda bi Shaw ipak bio dio tog izabranog društva…

Problemi i za Manchester

Novi su to problemi za Olea Gunnara Solskjæra, Shaw je na Euru samo nastavio svoju odličnu formu s kraja sezone. Odličnim su se njegovim partijama nadali i na početku nove sezone, a sad će norveški strateg morati posegnuti za alternativama.

 

Komentari