Prava kninska kraljica: Sve je spremno za doček zlatne Mateje Jelić

pixsell

Danas je Matea Jelić osvojila olimpijsko zlato u taekwondou te tako hrvatskom narodu donijela prvu zlatnu medalju na ovogodišnjim igrama i veliku radost. Sada joj se u njenom gradu sprema veliki doček.

Svoju izjavu povodom ovog spektakularnog događaja dao i je i gradonačelnik Knina Marijo Čačić: “Oduševljeni smo i presretni zbog naše Mateje. Cijeli grad gledao je borbu za zlato, ali, nažalost, zbog epidemioloških mjera nismo mogli organizirati zajedničko druženje. Svaka kuća u Kninu danas je bila uz nju.”

“Pripremit ćemo joj doček u skladu s epidemiološkim mjerama. Stanje je u Kninu zasad dobro, danas nemamo novih slučajeva zaraze, već samo nekoliko ljudi iz iste obitelji koji su ranije dobili koronu. Čim stupim u kontakt s obitelji naše Mateje, dogovorit ćemo sve detalje oko dočeka. Očekujemo je kroz par dana i to će biti nešto posebno.”

Župan prezimenjak

Mateji je na ovom povijesnom uspjehu čestitao i njen prezimenjak župan Šibensko-kninske županije te bivši gradonačelnik Marko Jelić koji kaže: “Danas svi znaju tko je i kako se zove Matea Jelić. Kažem to pomalo u šali, ali dobro znam koliko je truda uložila da dođe na najvišu stepenicu postolja.”



“Poznajem je od malih nogu, s mojom kćerkom je išla u školu. Vrhunska je djevojka, potpuno fokusirana na ono što želi postići. Iza nje je, vjerujte mi, puno odricanja, ali ostvarila je cilj koji je zacrtala. Ponosan sam na nju.”

“Nisam sumnjao da će jednog dana uzeti olimpijsku medalju i vjerovao sam da će to biti zlato. Nije me nimalo iznenadila, bojao sam se samo da je ne poremeti neka ozljeda. Njezin uspjeh puno znači za naš Knin. Tko god dođe u naš grad, osjeća ljubav prema njemu, ali mi koji ovdje živimo osjećamo se danas ipak malo drugačije.”

“Matea je prvakinja Europe, danas je i olimpijska pobjednica te može birati gdje će provoditi slobodno vrijeme i kreirati svoj život. No, ona svoj mir pronalazi u Kninu, na slapu Krčić. Ona zna da smo svi bili uz nju, od prvih koraka do olimpijskog postolja”, piše Index.hr

Komentari