POZNATO ZAŠTO JE MCGREGOR ZAVRŠIO KARIJERU Predsjednik UFC-a otkrio detalje: Odbio je svoju priliku

Twitter

Predsjednik UFC-a Dana White posljednjih je dana na udaru nezadovoljnih zvijezda među kojima se posebno ističu Jon Jones, Jorge Masvidal, ali i najpopularniji MMA borac današnjice – Conor McGregor.

Nakon što se prošle nedjelje po treći puta u karijeri povukao u mirovinu, slavni Irac svoj je potez opravdao uz riječi kojima je otvoreno kritizirao određene postupke UFC-a.

“Ova me igra više ne uzbuđuje, to je objašnjenje. Sve to čekanje, ništa se ne događa… Prolazim kroz opcije protivnika i u ovom trenutku ne postoji ništa što bi mi se svidjelo. Jednostavno su trebali pustiti da se stvari dalje odvijaju. Ne znam zašto namjeravaju čekati s borbom Khabiba i Gaethjea sve do rujna? Znate što će se dogoditi u rujnu, to sigurno neće, dogodit će se nešto drugo. Ja sam imao dobar plan, no nisu ga prihvatili. Što god da sam ja predložio, oni su išli protiv toga samo da pokažu svoju moć. Trebali su organizirati borbu mene i Justina za privremenu titulu te tako nastaviti sa svime. Imao sam svoje ciljeve i planove za ovu sezonu. Sve sam imao posloženo. Nažalost, sa svijetom se dogodilo ovo što se dogodilo. I sada se događa svašta. Žele me seliti gore – dolje po kategorijama i nuditi mi glupe borbe. Nije me briga za to, prebolio sam sve”, poručio je McGregor razgovarajući u nedjelju s ESPN-om.

Dana White uzvratio

No, sada je u jednom razgovoru, također s ESPN-om, White uzvratio Conoru i javnosti otkrio kako je bivši dvostruki prvak odbio priliku da uskoči u meč s Tonyjem Fergusonom kao zamjena za Khabiba Nurmagomedova koji je morao otkazati nastup na u svibnju održanoj UFC 249 priredbi. Tada je, podsjetimo, tu priliku objeručke prihvatio Justin Gaethje koji je potom svladao ‘El Cucuyja’, osvojio privremeni pojas i izborio veliki susret s aktualnim prvakom.



VELIKI ŠOK ZA UFC SVIJET Conor McGregor objavio da odlazi u mirovinu

“On se želi boriti s Gaethjeom, a Gaethje je upravo pobijedio i izborio meč s Khabibom. On je upravo pobijedio Tonyja. Conor je imao priliku uskočiti na to mjesto ako netko od Khabiba i Tonyja otpadne iz kombinacije. No, on je rekao – ‘Ja nisam zamjenski borac i neću to učiniti’. Da je prihvatio taj meč, sad bi bio u toj poziciji. Ali nije. Gaethje, s druge strane, je i sad njemu pripada taj dvoboj”, otkriva White pa nadodaje:

“Conor je frustriran zbog svega što se događa. Pogledajte kakve stvari izvlačimo. Doslovno idemo na Otok Yas kako bi održali borbe jer je trenutno najteža stvar u državu dovući ljude iz drugih dijelova svijeta. Nastavimo li samo s borbama u SAD-u, potrošit ću sav američki talent koji imam na raspolaganju. Mislim da je Conor samo frustriran jer ne može trenutno dobiti ono što želi”, zaključio je predsjednik UFC-a, a prenosi FightSite.

Komentari