POVIJESNI TRENUTAK Prvi put prazni europski stadioni zbog epidemije; Nastavlja se Liga prvaka

U utorak navečer očekuju nas uzvratni ogledi osmine finala Lige prvaka. Tottenham Hotspur gostuje kod RB Leipziga gdje će pokušati nadoknaditi zaostatak od 1-0 iz prve utakmice. U prvoj utakmici Timo Werner u 58. minuti zabio je s bijele točke za minimalnih 1-0 Leipziga. Taj će rezultat braniti večeras na domaćem terenu.

Evo kako bi mogli izgledati potencijalni sastavi za večeras:

RB LEIPZIG: Gulácsi; Klostermann, Upamecano, Halstenberg; Adams, Laimer, Sabitzer, Angeliño; Werner, Schick, Nkunku

TOTTENHAM: Lloris; Aurier, Alderweireld, Sánchez, Dier, Vertonghen; Winks, Lo Celso; Lamela, Moura, Alli



U drugoj večerašnjoj utakmici snage će odmjeriti Valencija i Atalanta na Mestalla stadionu. Atalanta u goste dolazi s visokih 4-1 iz prve utakmice te se čini kako je ova utakmica odlučena već tada. Ipak, ostaje za vidjeti kolika je prednost domaćeg terena i što Valencia može napraviti kod kuće.

Ovo su potencijalni sastavi:

VALENCIA: Cillessen; Gayà, Diakhaby, Coquelin, Wass; Guedes, Parejo, Kondogbia, Ferran; Rodrigo, Gameiro

ATALANTA: Gollini; Palomino, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gómez, Iličić; Zapata

Iako ‘Šišmiše’ čeka težak zadatak, ne bi bio prvi put da jedna momčad nadoknadi tako velik rezultatski zaostatak. Arsenal je primjerice 2014. na svom Emiratesu dočekao Anderlecht te su nakon 58. minuta igre imali prednost od 3-0. Iako se činilo da su im potonule sve lađe, belgijski sastav se nije predao. U posljednjih pola sata igre postigli su tri pogotka i došli do izjednačenja. Bila je to izuzetno dramatična noć u Londonu.

Ostaje nam za vidjeti hoće li se Mario Pašalić naći u sastavu Atalante. U srijedu na Anfieldu igraju Liverpool i Atletico Madrid (0-1), te PSGBorussia Dortmund (1-2), pred praznim tribinama u Parizu.

Težak udarac za europski nogomet?

Epidemija koronavirusa proširila se diljem svijeta, a na udaru su i sportska natjecanja. Talijanski klubovi već neko vrijeme igraju iza zatvorenih vrata, bez pristupa navijača odlukom talijanskog nogometnog saveza. Iste mjere primijenit će se i na europska nogometna natjecanja.

Conte cijelu zemlju proglasio zaštićenom zonom; Prekinuta sva sportska natjecanja

Španjolski nogometni prvak Barcelona objavio je u utorak kako će se njegova uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, koja je na programu u srijedu 18. ožujka na Camp Nou, igrati bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Još u ponedjeljak je pariška policija objavila kako se utakmice PSG – Borussia mora igrati bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Uz to, bit će ograničen i pristup medijima na utakmici između PSG i Borussije iz Dortmunda.

“Pristup Parku prinčeva imat će samo pet medija koji imaju prava, a koji će to biti odlučit će UEFA”, objavio je PSG.

Možemo reći da je u pitanju povijesni trenutak u europskom nogometu. Naime, nikada ranije se utakmice najprestižnijih europskih nogometnih natjecanja nisu igrale iza zatvorenih vrata iz zdravstvenih razloga. Navijačima je bio zabranjen ulazak na stadion u slučaju nasilnog ponašanja ili rasističkih ispada, ali prvi put u povijesti tribine će biti prazne zbog epidemije od koje strahuje svijet.

S obzirom na to da je broj oboljelih od koronavirusa u Europi svakodnevno u porastu, s pravom se pitamo hoće li se odigravanje utakmica Lige prvaka i Europske lige obustaviti do daljnjeg?

Komentari