Potvrđena optužnica protiv gazde HNK Rijeka, bespravno je gradio na Pagu

Boris Kovacev / CROPIX

Državno odvjetništvo u Zadru optužilo je predsjednika HNK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca Šimu, zagrebačku tvrtku Teh-gradnja i dvojicu građevinara za bespravnu gradnju kuće, rive i privezišta na pomorskom dobru u Miškovićima na Pagu.

Tužiteljstvo za svu četvoricu optuženih traži jednogodišnju uvjetnu kaznu zatvora i rušenje bespravnih objekata, a za građevinsku tvrtku i kaznu od milijun kuna.

Slučaj je rezultirao pravomoćnom optužnicom da su optuženi između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići s tvrtkom Teh-gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški iako su bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru – obalnom pojasu.

Što stoji u optužnici?

Vlasnik HNK Rijeka, njegov 81-godišnji otac i građevinari završit će na sudu. Prema optužnici, tereti ih se da su bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili i obalnu šetnicu te ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip…



Tereti ih se da su i mimo građevinske dozvole izgradili još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 četvornih metara te stubište s platoom, i to unatoč prethodnom rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015. kojim im je zabranjena opisana izgradnja.

Kao prvookrivljeni navodi se otac Šime Mišković, dok je sin Damir drugookrivljeni, javlja Index.hr.

Komentari