Postoji jako važan razlog zašto Đoković ne želi napustiti Australiju, evo o čemu se radi

Twitter

Nakon što su Novaku Đokoviću zabranili ulazak u zemlju, australske su vlasti najavile da će istražiti vize i ostalih stranih tenisača koji bi trebali zaigrati na Australian Openu.

Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews otkrila je australskim medijima da postoji sumnja da određeni tenisači nisu ispunili sve uvjete za ulazak u zemlju, prenosi Channel 9.

Međutim, ministrica nije htjela otkriti o kojim se tenisačima radi, kao ni o kojoj se brojci sumnjivih slučajeva radi.

Na temu Novaka Đokovića tek je kratko kazala da ga nitko nije zatočio u Australiji.



“On može otići kad god poželi i granična kontrola će to ispoštovati”, zaključila je Andrews.

Naravno, postoji razlog zašto Đoković ne želi tek tako napustiti Australiju koja bi ga trebala deportirati u ponedjeljak. U slučaju da sam poželi otići, tada bi na snagu nastupila zabrana ulaska u zemlju na tri godine, što svakako želi izbjeći, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju što je dovelo u pitanje i njegov nastup na Australian Openu.

Njegovi odvjetnici su uložili žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju unatoč medicinskom izuzeću, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu odložen je za ponedjeljak.

Đokovićeva obitelj održala je danas u Beogradu tiskovnu konferenciju, a njegov brat Đorđe ocijenio je da predstavlja “najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti”.

 

Komentari