POSREĆILO MU SE: Ante Čaćić biti će prvak niti kriv niti dužan

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Teško je vjerovati da više itko može skinuti Dinamo s trona. Epilog ovog kola išao je Dinamu nevjerojatno na ruku, Osijek je unakažen u Rijeci, Hajduk je debelo razočarao u Koprivnici a Dinamo je u Gorici u tvrdoj utakmici do vrijedne pobjede stigao pet minuta prije kraja, golom kapetana Ademija…

Dinamo sad ima pet bodova više od Osijeka, šest od Hajduka, sve se nekako čini da će novi (stari) trener „plavih„ Ante Čaćić niti kriv niti dužan doći do još jednog trofeja u svojoj trenerskoj karijeri, prenosi Dnevno.hr.

Ipak, šok kola je nesumnjivo blijeda, očajna, zapanjujuća partija Hajduka u Koprivnici protiv Slven Belupa koji do dvoboja s Hajdukom šest kola nije znao za pobjedu. Nije ni sada pobijedio, ali je bio ravnopravan Hajduku kojem je ova utakmica možda bila i dvoboj sezone. I bez obzira što je Hajduk igrao bez Kalinića i Livaje te još nekih prvotimca – ovo što je pružio protiv Slaven Belupa bilo je sramotno.

Hajduk doslovce nije napravio niti jednu priliku, a imali smo se priliku osvjedočiti stagnaciji njihova dva mlada dragulja, Ljubičića i Biuka. Koji na ovoj utakmici nisu postojali. A to bi trebala biti i igračka i financijska budućnost Hajduka. Naravno, odgovornost mora snositi i litvanski trener Dambrauskas, pa zar u toj utakmici koja je zacijelo i njemu determinirala budućnost nije moglo ništa biti bolje, žustrije, napetije?



Očito su i Hajduk i Osijek podlegli pritisku, ukazala im se šansa koju su propustili da im ni samima nije jasno kako. Dinamo će biti prvak, iako je odigrao sezonu punu turbulencija, podarivši svojim navijačima nakon dugo vremena i dosta strahova. No, u ovakvom raspletu osvajanje naslova će biti slađe.

Može li se što u sljedeće četiri kola rapidno promijeniti? Ne, jer i Hajduk i Osijek su dosad propustili previše prigoda, dokazavši time da još uvijek u kontinuitetu zaostaju za Dinamo. Makar, nedavno Hajduk i dobije taj Dinamo, ali pitanje stalnosti, kontinuiteta i stabilnosti na duge staze, što je prvenstvo, odlučujući je čimbenik.
Samo, kako se posrećilo Anti Čaćiću. Pa, to nije za vjerovati!

 

Komentari