Portugalski mediji pišu o velikoj igri protiv Hrvatske: Reprezentacija je učinila Hrvatsku banalnom momčadi

Twitter

Portugalski igrači i mediji ističu u nedjelju “veliku igru” Portugala kojem nije trebao niti kapetan Cristiano Ronaldo da uvjerljivo svlada svjetskog doprvaka Hrvatsku sa 4-1 na startu Lige nacija.

“Odigrali smo veliku utakmicu protiv svjetskog doprvaka. Nisu lake ove reprezentativne utakmice, jako su zahtjevne, ali mi su ovu odigrali doista dobro”, rekao je 20-godišnji Joao Felix za portugalsku televiziju RTP. Napadač Atletico Madrida je u subotu navečer u Portu zabio gol u 70. minuti za 3-0.

“Uspješno smo dolazili pred protivnička vrata i zabili četiri pogotka. Momčad je dobro odgovorila na ovaj izazov. Dobro nam ide na treninzima te smo sretni što smo opet zajedno ovdje”, dodao je.

Portugal i Hrvatska nisu igrali utakmice u posljednjih deset mjeseci zbog koronavirusa. Portugal je pobjedom nad Hrvatskom krenuo u obranu naslova Lige nacija osvojenog 2019.



“Ostvarili smo sjajan rezultat, a još bolje što je uvjerljiv jer nas približava Final Fouru”, napomenio je Felix.

Krilni igrač Joao Cancelo, koji je zabio gol u 41. minuti za 1-0, rekao je kako je vjerovao da može postići zgoditak protiv Hrvatske. “Moj pogodak je pomogao ekipi da pobijedi. Najvažnije je što smo došli do tri boda. Odigrali smo veliku utakmicu i zasluženo pobijedili. Sada ćemo se kratko osvježiti pa otići u Švedsku po novu pobjedu”, izjavio je.

Portugalska reprezentacija je u nedjelju trenirala u Portu a kasnije popodne će poletjeti prema Švedskoj gdje u utorak igra utakmicu drugog kola Lige nacija.

Mediji u Portugalu pišu o uspješnom startu portugalske momčadi te se ne bave igrom Hrvatske.

“Ulazak šampiona – reprezentacija je počela s obranom titule nakantavanjem svjetskih doprvaka”, piše na naslovnici sportskih novina O Jogo. Taj dnevnik ističe kako je čvrsti vezni red portugalske momčadi omogućio napadačima da budu kretivni i zabijaju. O Jogo dodaje kako je kapetan Cristiano Ronaldo nedostajao samo u teoriji, ali ne i praksi. Ronaldo nije igrao zbog infekcije prsta desne noge.

Novine A Bola ukazuju na angažiranost i predanost portugalskih igrača te napominju: “Ronaldo je izvana gledao reprezentaciju koja je bila na razini zadatka protiv doprvaka svijeta”. Ronaldo je međutim u nedjelju trenirao sa suigračima, pokazuju fotografije koje je objavio portugalski savez. Izbornik Fernando Santos rekao na konferenciji za medije poslije utakmice s Hrvatskom kako bi mogao zaigrati protiv Švedske.

“Ronaldo je s klupe gledao golove nove generacije”, napominju novine Jornal de Noticias spominjući egzibiciju portugalske momčadi.

“Reprezentacija učinila Hrvatsku banalnom momčadi”, piše pak dnevnik Publico.

Komentari