POREČ: Prvog dana Europskog prvenstva nastupaju Deni Alagić i Noa Ježek

Jučer je u Poreču otvoreno Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine koje će trajati do 24. ožujka 2022. godine.

Na EP-u će se boriti 319 najboljih europskih mladih boksačica i boksača iz 39 država.

Ukupno će sudjelovati više od 500 sudionika (sportaša, trenera, medicinskog osoblja, sudaca, dužnosnika), a uz Europsko prvenstvo odvijaju se trenerski i sudački seminari i polaganja za drugu zvjezdicu Svjetske boksačke federacije IBA-e.

S popisa od prijavljene rekordne 41 države izbačene su Rusija i Bjelorusija i njihovi boksači odlukom Svjetske boksačke federacije IBA-e ne mogu se natjecati ni pod kojim uvjetima ni na jednom međunarodnom natjecanju, a pravo sudjelovanja nemaju ni njihovi suci i dužnosnici. Rusiji i Bjelorusiji zbog agresije na Ukrajinu oduzeta su i sva boksačka natjecanja ove godine.



Vrlo jaka reprezentacija Ukrajine uspjela je doći u Poreč u kompletnom sastavu u svim kategorijama, ukupno 13 boksača i 12 boksačica.

Danas će nastupiti dvojica hrvatskih predstavnika: Deni Alagić (63,5 kg) borit će se u 1/16 finala protiv Estonca Semjona Kamanina, a Noa Ježek (71 kg) borit će se u 1/16 finala protiv Litavca Erikasa Laurikietisa.

Hrvatska na Europskom prvenstvu nastupa s devetoricom boksača i tri boksačice. Izbornici naših selekcija su Kristijan Hodak i Ante Matas.

Komentari