Poraz Portlanda, Cleveland slavio protiv Detroita nakon produžetaka

Andre Drummond / Twitter

Sinoć su u NBA odigrane četiri utakmice a od hrvatskih košarkaša na teren su istrčali Mario Hezonja čiji su Portland Trail Blazersi poraženi u gostima i Ante Žižić koji je zajedno s Cleveland Cavaliersima slavio nakon produžetaka protiv Detroit Pistonsa.

Od Portlanda su sa 116-102 u Minneapolisu bolji bili Minnesota Timberwolves, a Hezonja je odigrao deset minuta i u tom vremenu zabio pet koševa uz šut iz igre 1/3 te tome dodao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Najbolji pojedinac pobjedničke momčadi bio je Andrew Wiggins sa 23 koša i osam asistencija, dok je Robert Covington dodao 15 koševa.

Portland, kojem je ovo sedmi poraz u zadnjih devet utakmica, predvodio je Damian Lillard sa 20 poena i osam asistencija.



Thompson najuspješniji

Cleveland Cavaliers su sa 115-112 nakon produžetaka pobijedili u gostima Detroit Pistonse a pobjedu im je osigurao Tristan Thompson sa 35 koševa i 14 skokova. Kevin Love je ubacio 17 koševa uz devet skokova, a Ante Žižić je u sedam minuta na terenu zabio dva koša (šuzt iz igre 1/2) uz jedan skok, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i jedan blok).

Andre Drummond je bio najbolji u redovima Detroita, utakmicu je završio sa 28 ubačaja i 23 skoka, dok je Derrick Rose dodao 27 koševa.

Oklahoma City Thunder je sa 113-92 pobijedila Houston Rocketse kojima nije pomogao ni Russell Westbrook sa 34 koša. Westbrook je odigrao 11 sezona za Thunder kojem je pomogao da stigne do devet doigravanja NBA završnice prije nego je prošle godine prešao u Rocketse. Odana mu je počast posebnim videom na početku utakmice u Chesapeake Energy Arena.

Danilo Gallinari bio je najbolji strijelac Oklahoma Cityja sa 23 pogotka, Shai Gilgeous-Alexander je dodao 20, a Chris Paul 18.

James Harden je odigrao nešto slabiju utakmicu, zabio je svega 17 koševa, najmanje ove sezone.

Philadelphia 76ers su sa 109-98 bili bolji kod kuće od Boston Celticsa. Josh Richardson je za pobjedničku momčad zabio 29 koševa, a Ben Simmons 19.

Komentari