Popovich: Povijest naše nacije je laž, prava i privilegije moraju važiti za sve

Screenshot:YouTube

Cijela Amerika je na nogama nakon brutalnog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda.

Naime, danima već u gotovo svim gradovima traju nasilni porsvjedi, a sve više ljudi iz svijeta sporta pruža potporu prosvjednicima te otvoreno kritizira američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu administraciju.

Najžešći u kritikama je legendarni trener San Antonio Spursa Gregg Popovich. Prije nekoliko dana, Trumpa je nazvao “kukavicom bez mozga, budalom i poremećenim idiotom”.

Popovich se opet oglasio u emotivnoj poruci objavljenoj na stranicama San Antonio Spursa gdje je govorio o delikatnom trenutku u kojem se SAD i cijeli svijet nalaze.



“Možda najbolji trenutak za učenje iz ove tragedije smo dobili iz izraza lica policajca. Tako bijelci vide koliko je nonšalantan, koliko je to za njega svakodnevna stvar pa je čak stavio i ruku u lijevi džep i pritisnuo drugu osobu koljenom da mu očita lekciju.

On jednostavno misli da je to njegovo pravo, čak i dužnost. Mislim da sam osramoćen kao bijelac jer znam da se takve stvari događaju. To vidimo svugdje oko nas. Vidjeli smo u knjigama, tamo su crnci visili s drveća, ali sada se to opet događa. Nikada nisam mislio da ću to vidjeti svojim očima u današnjem vremenu.

Povijest naše nacije je od samog početka na mnogo načina bila laž. Nastavljamo i danas s pokušajima da tu laž učinimo istinom. Prava i privilegije moraju važiti za sve ljude. Na nama je da bez obzira na posljedice govorimo istinu, da istina ima moć. Moramo govoriti, ne smijemo dozvoliti da se stvari samo događaju”, poručio je Popovich, prenosi Index.hr.

Komentari