Ponovno na vrhu: Tadej Pogačar ponovno je pobjednik slavnog Tour de Francea

flickr

Na upravo završenoj ovogodišnjoj etapi biciklističkog Tour de France, dobili smo istog pobjednika kao i na prošlogodišnjoj etapi. To je postao Slovenac Tadej Pogačar.

Pobjednik posljednje, 21. etape vožene od Chatoua do Elizejskih poljana u Parizu je Belgijanac Wout Van Aert (Jumbo-Visma). On je u zavrđnom sprintu bio brži od drugog sunarodnjaka Jaspera Philipsena (Alpecin-Fenix) i trećeg Britanca Marka Cavendisha (Deceuninck-QuickStep).

Van Aert je tako stigao do svoje treće etapne pobjede na “Touru”, a svaku je osvojo na različitom terenu. Prvo je bio najbrži u 11. etapi tijekom koje su vozači morali dva puta prijeći preko mitskog uspona na Mont Ventoux, zatim je u subotu bio najbrži i u 20. etapi voženoj na kronometar, da bi u nedjelju u Parizu bio najbrži i u ravničarskoj etapi.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/slovenac-tadej-pogacar-obranio-naslov-na-prestiznom-tour-de-franceu-1509086 – www.vecernji.hr



Sjajni Slovenac osvojio je Tour drugi put zaredom i tako, s 22 navršene godine, postao najmlađi biciklist koji je to učinio, a usto će u povijesti ostati upisan kao prva osoba koja je osvajala Tour dvaput u nepunih godinu dana. Također, Pogačar je jedini koji je dvije godine zaredom ugrabio žutu, točkastu i bijelu majicu.

Drugoplasirani s prošlogodišnje, kolokvijalno nazvane Slovenske, etape također Slovenac Primož Roglič odustao je od daljnjeg nastupa na Touru zbog ozljede te nakon što je u subotnjoj osmoj etapi imao zaostatak od 35 minuta. To je u nedjelju objavila njegova ekipa Jumbo-Visma, a pritom je rekao.

“Odluku o odustajanju donijeli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti utrku. Jako sam razočaran što moram napustiti Tour de France, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve”, objavio je Primož Roglič, koji je posljednjih godina imao odlične rezultate na Grand Tour utrkama.

Ovo je sport koji nema tretman tenisa ili nogometa ili NBA košarke, nema ni toliko novaca, ali biciklizam je sport za hrabre ljude, ovisnike i one koji se godinama bave njime da bi na kraju osvojili jednu ili dvije utrke, ako uopće uspiju.

Njima je to jednostavno strast. I zato je, ali ne samo zato, Tour de France jedan od tri najveća događaja koji se održavaju svake godine, a da nisu momčadski – Wimbledon, Tour de France i Masters u golfu koji se igra u Augusti, a svoju najveću strast upravo je ponovno osvojio sjajni Pogačar

Komentari