Policija ponovno privela Matiju Hrgovića, brata boksača Filipa

Damir Krajac / CROPIX

“Nemam komentara. Molim vas imajte razumijevanja”, rekao je Petar Hrgović, otac Matije Hrgovića. On je, neslužbeno doznajemo, u četvrtak navečer priveden u policiju zbog još nepoznatih razloga.

Bivši boksač, za koje njegov brat Filip kaže kako je bio veći talent od njega, prvi put uhićen je lani u svibnju. U tom je trenutku bio s prijateljem Ivanom Kuretićem (26). Policajci su ih primijetili u večernjim satima, a prvo što im je bilo sumnjivo bio je omotani crni paket na mjestu suvozača. Policijska akcija se s četvrtka razvukla na petak pa su tako u pretresu automobila, koji ne pripada ni Ivanu ni Matiji, otvorili sumnjivi paket u kojemu je bilo 263 grama kokaina.

Policajci su u istrazi zatražili nalog za pretres kuće koju su obojica koristili. U njoj je bila vrećica s 53,2 grama marihuane i 15 plastičnih omota s tragovima marihuane. Sve je bilo oblijepljeno smeđim selotejpom. Pretres se nastavio u domu Kuretića, gdje su istražitelji zaplijenili improviziranu prešu s tragovima kokaina.Od Matije su oduzeli oko 14.000 kuna, za koje smatraju da je zaradio dilanjem.

Nakon četiri mjeseca izašao je iz pritvora. S Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu nagodio se na kaznu od 14 mjeseci s time da je dobio šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok je za ostatak kazne dobio četverogodišnji rok kušnje. Hrgoviću je izrečena i novčana kazna od 15 tisuća kuna.



Ponovno je priveden u studenom kada ga se sumnjičilo za iznudu 50.000 eura te pokušaj podmetanja požara ispred kuće navodnog dužnika. Uhićen je, ali je ubrzo nakon toga pušten na slobodu, pišu 24sata.

Komentari