POGODILA IH POŠAST Danci u očajnom stanju uoči Hrvatske: Ovo je najapsurdnije prvenstvo dosad

Ilustracija

Izbornik danske rukometne reprezentacije Nikolaj Jacobsen na mukama je uoči susreta s Hrvatskom. Nekoliko igrača muči se s probavnim smetnjama, zbog čega je čak morao otkazati nedjeljni trening uoči utakmice.

Podsjetimo, Hrvatsku pobjeda u toj utakmici, uz poraz Argentine od Katara, vodi u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva, koje je Danska već osigurala.

Upitno je u kakvom će se sastavu pojaviti Danci. Neki su igrači posljednjih dana više vremena proveli u WC-u nego u dvorani, a teško je pogođena i prva zvijezda Mikkel Hansen, koji je prikovan za krevet i upitan za utakmicu.

“Ovo je najapsurdnije prvenstvo dosad. Iskreno, nadam se da neću to ponovno iskusiti. Prva stvar je što igramo bez gledatelja, a sve izvan terena je…”, ostao je bez riječi Jorgensen u razgovoru za danske medije.



“Ljudi koji rade u restoranu cijelu vrijeme diraju hranu prstima. Imaju rukavice, ali ne mijenjaju ih dovoljno često”, otkrio je detalj koji bi mogao biti tajna iza misteriozne zaraze koja je poharala prvenstvo. Probavne smetnje zahvatile su i druge momčadi, pa tako i Hrvatsku.

“Znamo da je to rizik ovdje, čujemo da je pogodilo i Hrvatsku. Zato je važno da smo dobili ranije i ne moramo ići punom snagom u utakmicu”, rekao je Jacobsen dan ranije.

Ova bolest popularno se naziva The Cairo Quickstep, što je termin koji označava probavne smetnje koje zahvaćaju turiste u posjetu Egiptu, a tako ga nazivaju i Danci u svojim izvještajima. Jedan od naziva za taj fenomen jest i Faraonova osveta, koja je baš pošteno zahvatila rukometaše i potpuno zasjenila koronavirus.

Komentari