Počeo humanitarni turnir Gem set Hrvatska: Nastupaju mnoge zvijezde

Humanitarno – sportski spektakl Gem Set Hrvatska projekt je koji okuplja najpoznatije sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi. 

Što je Gem set Hrvatska?

Nakon spektakularnog prvog izdanja na Šalati, Zaklada Marin Čilić ovo će ljeto organizirati drugo izdanje ovog jedinstvenog događanja. Grad Petrinja, 12. i 13. srpnja, postaje sportski centar Hrvatske u kojem će po prvi put u svojoj dugoj povijesti ugostiti najtrofejnije sportaše i sportašice Hrvatske.

Marin, srećom, u ovom projektu nije sam, pa će mu se u Petrinji pridružiti kolege sportaši i sportašice kako bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i kako bi poručili mladim Petrinjcima i njihovim vršnjacima diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje.

Tko sve dolazi u Petrinju?

Kao da bivši osvajač US opena Marin Čilić sam po sebi nije dovoljno velika zvijezda, pa je ovaj turnir morao privući još poznatih sportaša. Tu će redom biti srebrni Vatreni iz Rusije Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić te Mateo Kovačić i aktualni osvajači Wimbledona Nikola Mektić te Mate Pavić-



Ni to nije sve već će se njima pridružiti još teniskih zvijezda Ivan Dodig, Donna Vekić te Borna Ćorić. Turnir se održava dva dana, a više informacija o ulaznicama možete pronaći ovdje.

Koje se aktivnosti odvijaju tamo?

Neke od aktivnosti današnjeg programa su: Tenis s Marinom, Čilićem, edukativni centar u zonama sponzora, podjela autograma, animirani filmovi, jutarnji fitness, tombola te okupljanje djece i njihova podjela u grupe.

Komentari