Pobjeda Dinama u Rotterdamu

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige osvojivši prvo mjesto u skupini K i to kolo prije kraja, u susretu 5. kola Dinamo je kao gost u Rotterdamu svladao Feyenoord sa 2-0 (1-0).

Strijelci za Dinamo bili su Bruno Petković iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i Lovro Majer u 52. minuti.

U samoj završnici izjednačenog prvog poluvremena Dinamo je stigao do prednosti. Nakon što je stoper Feyenoorda Spajić morao napustiti travnjak zbog razbijenog čela, uslijedila je brza akcija Dinama u kojoj je Majer prošao po lijevom krilu te uposlio kapetana Ademija u samom srcu domaćeg kaznenog prostora. Ademi se odlučio produžiti loptu do Kastratija čiji je udarac vratar Marsman uspio obraniti, no nakon udarca došlo je do kontakta između Kastratija i veznjaka Feyenoorda Kokcua, koji je zakasnio popuniti prazninu u obrani nastalu izlaskom Spajića, a sudac Kavanagh pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Petković koji je pričekao da se Marsman opredijeli za jednu stranu, a zatim poslao loptu u drugu.

Dinamo je svoju prednost povećao u 52. minuti nakon sjajne kombinacije u kojoj su pasove izmijenili Majer, Petković i Ademi, koji je suočen s Marsmanovim blokom vratio loptu do Majera, a ovaj je s pet metara pogodio praktički nebranjenu mrežu.



Kako je u drugom susretu ove skupine Wolfsberger kao gost u Moskvi svladao CSKA sa 1-0 (1-0) sjajnim golom mladog hrvatskog reprezentativca Darija Vizingera, koji je udarcem s više od 20 metara u 22. minuti svladao Akinfejeva, Dinamo je s učinkom od 11 bodova osigurao prvo mjesto kolo prije kraja. Drugi Wolfsberger ima sedam, treći Feyenoord pet, a posljednji CSKA sa samo tri boda.

U posljednjem kolu za tjedan dana Dinamo će u Maksimiru ugostiti CSKA u susretu bez rezultatske važnosti, dok će Wolfsberger i Feyenoord istovremeno u Klagenfurtu igrati izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini koje također vodi u 16-inu finala. Austrijskom sastavu za prolazak je dovoljan i bod, dok je nizozemskom velikanu potrebna pobjeda.

Komentari