Peternac: Bila je to teška i rovovska bitka, borbena utakmica

Sanjin Strukic/PIXSELL

U susretu 3. kola K skupine Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu preuzevši vodstvo u skupini.

“Uz sve probleme koje smo imali uspjeli smo pobijediti. Bila je to teška i rovovska bitka, borbena utakmica, znali smo da će biti agresivni,” kazao je Alen Peternac, koji je vodio momčad Dinama nakon što je Zoran Mamić završio u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

“Ovom pobjedom preuzeli smo prvo mjesto u skupini, što nam je jako bitno. Koliko god problema imali, uspjeli smo se izdići iz njih,” dodao je.

Peternac je naglasio kako Dinamu nedostajalo prodornosti kroz sredinu.“Nedostajalo nam je prodornosti kroz sredinu i konkretnosti u završnici. Tražili smo od igrača da igraju što brže i s malo dodira. To smo i radili, ali nam je nedostajalo konkretnosti u napadu. Nedostajalo nam je dubine, što smo u drugom poluvremenu popravili, a kada je ušao Atiemwen uspjeli smo zabiti za pobjedu.”

Dinamo je od 45. minute imao igrača više nakon što je isključen Matthaus Taferner.

“Kada su ostali s igračem manje stavili su tri igrača iza, a mi smo igrali putem centaršuta, što nije to izgledalo dobro. Tražili smo sitni vez kroz sredinu što smo ulaskom Atiemwena i dobili,” pojasnio je Peternac.

Otkrio je kako bio u kontaktu sa Zoranom Mamićem.

“Dobro smo se pripremili, analizirali smo suparnika. Znali smo što želimo i što moramo raditi. Složili smo taktiku i znali smo sve njihove dobre i loše strane. Bio sam u kontaktu sa Zoranom, čuli smo se u poluvremenu,” otkrio je.

Dinamo nakon tri kola vodi na ljestvici s pet bodova i razlikom pogodaka 1-0.

“Mislim da smo jedini koji nismo primili pogodak. Prvi smo na ljestvici i siguran sam kako ćemo proći dalje,” istaknuo je Peternac.

Njegov austrijski kolega Ferdinand Feldhofer čestitao je Dinamu na pobjedi, kazavši kako su imali dosta problema oko slaganja momčadi.

“Znali smo da je Dinamo jaka momčad. Nismo previše gledali što se događa kod Dinama jer smo imali i mi problema. Sada se moramo okrenuti prema budućnosti. Imamo još dvije utakmice na domaćem terenu i to je naša prilika,” kazao je Feldhofer poželjevši Zoranu Mamiću što brži oporavak.

“Nadam se da nema jake simptome i da će se vrlo brzo vratiti na klupu,” kazao je austrijski stručnjak.

Na polovici natjecanja u skupini Dinamo je vodeći s pet bodova, slijede Wolfsberger i Feyenoord sa po četiri boda, dok je CSKA posljednji s dva boda.

Za tri tjedna u 4. kolu igrat će Wolfsberger – Dinamo i CSKA – Feyenoord.

Komentari