Pet od osam stadiona u Kataru već dovršeno

Godinu dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru pet od osam stadiona, namjenski izgrađenih za prvenstvo, potpuno je dovršeno.

Još dva – stadion Ras Abu Aboud i Al Bayt- bit će svečano otvoreni tijekom Arapskog kupa, generalne probe koja počinje 30. studenog i završava godinu dana prije finala Svjetskog prvenstva, 18. prosinca.

Posljednji stadion koji će biti dovršen je Lusail Arena, mjesto održavanja finala.

– Za sve one koji vole nogomet, ovo će biti kao da je trgovina igračkama za djecu. Bit će osam, vrhunskih stadiona neki od najljepših stadiona na svijetu u krugu od 50 kilometara, tako da će biti super. Svjetsko prvenstvo je prilika da se upoznamo druge kulture i drugi ljudi, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.



S obzirom na to da je Katar najmanja zemlja, veličine jedva 11.600 km2, koja je domaćin Svjetskog prvenstva, a budući da se svi stadioni nalaze u glavnom gradu Dohi i oko njega, navijači mogu prisustvovati više utakmica u istom danu. Neće se ponoviti jurnjava u posljednjem trenutku za završetak stadiona i infrastrukture, kao što je to bio slučaj na turniru u Brazilu 2014. godine.

Komentari