Perišić se upisao u povijest njemačkog nogometa: Izjednačio rekord i našao se u probranom društvu

Twitter

Ivan Perišić po lijepom će pamtiti sezonu 2019./2020. Prvi put u karijeri postao je nacionalni prvak osvajanjem Bundeslige, a tome je dodao i Kup kojim je postao jedan od rekordera njemačkog nogometa.

Perišić je DFB Pokal osvojio s tri različita kluba – Bayernom, Wolfsburgom (2015.) i Borussijom Dortmund (2012). – čime je izjednačio rekord kao jedan od šestorice igrača koji su to uspjeli. Ujedno je jedini igrač u tom društvu koji nije Nijemac.

Rekorderi među rekorderima su Klaus Allofs (Fortuna Düsseldorf X2, Köln, Werder) i Andreas Möller (Schalke X2, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt), koji su osvojili četiri kupa s tri različita kluba.

Isti uspjeh poput Perišića imaju Thomas Kroth (HSV, Köln, Borussia Dortmund), Thorsten Legat (Stuttgart, Werder, Schalke) i Franco Foda (Köln, Bayer Leverkusen, Stutgart).



Perišić je u pobjedi 4:2 u finalu protiv Bayer Leverkusna sudjelovao lijepom asistencijom za Roberta Lewandowskog, koji je postigao četvrti gol Bavaraca.

Perišić nije jedini hrvatski rekorder DFB Pokala – Niko Kovač jedini je trener koji je osvojio trofej u dvije uzastopne sezone s dva različita kluba, piše Gol.hr.

Komentari