Perišić: Ovo je nova utakmica, ovo je druga priča

Srdjan Vrancic / CROPIX

Protiv Francuske moramo biti na visokom nivou ako mislimo izvući nešto pozitivno, kazao je Ivan Perišić na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg hrvatskog – francuskog ogleda na Stade de Franceu u Ligi nacija.

“Kada igraš za Hrvatsku nebitno je tko je s druge stane. Ova je utakmica možda posebna, po tome jer je to prva protiv Francuske nakon finala svjetskog prvenstva,” kazao je Ivan Perišić.

“Međutim, nema nikakvog revanša, puno je novih igrača s obje strane. Ovo je nova utakmica, ovo je druga priča,” kazao je hrvatski reprezentativac.

Krilni igrač Intera, koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Bayernu, bio je prepun komplimenata za “Tricolore”.



“Francuska je nogometna sila, bez obziran na sastav i natjecanje. Ima mnogo sjajnih francuskih igrača, 40, 50. Moramo biti na velikom nivou, ako mislimo izvući nešto pozitivno,” poručio je.

Perišić se još jednom osvrnuo na ogled protiv Portugala i neugodan 1-4 poraz na startu Lige nacija.

“Nismo dobro ušli u utakmicu. Loše smo stajali na terenu i nismo bili dovoljno agresivni. Ako tako nastavimo ne piše nam se dobro. Razgovarali smo nakon utakmice i znamo gdje smo griješili. Sutra je novi dan i nova utakmica.”

Perišić je istaknuo kako je nakon finala Lige prvaka u kojem je Bayern porazio PSG imao samo sedam dana odmora.

“Međutim, to ne smije biti razlog za alibi. Niti Francuska nije na 100 posto. Svatko od nas mora pružiti svoj maksimum, pa makar to bilo i 45 minuta. Igramo za Hrvatsku i svaka nam utakmica mora biti kao da je zadnja.”

Perišić je kratko prokomentirao i sjajnu sezonu koju je imao s Bayernom osvojivši trostruku krunu – Ligu prvaka, te njemačko prvenstvo i kup.

“Sezona je bila sjajna. Završili smo je s tri trofeja, bilo je to stvarno nešto nevjerojatno međutim, danas smo ovdje zbog reprezentacije,” poručio je Perišić.

Komentari