Pašalić: Volio bih postati bitan faktor u reprezentaciji

profimedia

Cilj mi je standardizirati se u reprezentaciji i postati njezin bitan faktor, baš kao što je to slučaj u Atalanti, kazao je na okupljanju hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu uoči dvoboja Lige nacija s Portugalom i Francuskom Mario Pašalić.

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije nedavno je u Lisabonu u dresu Atalante protiv PSG-a, a u okviru četvrtfinala Lige prvaka, odigrao “utakmicu za infarkt”. Zahvaljujući njegovu pogotku momčad iz Bergama bila je na pragu polufinala elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja, ali slavlje su u smiraju utakmice pokvarili pogoci Marquinhosa i Choupo-Motinga.

“Trauma u Portugalu? Ne bih rekao. Nije lijep osjećaj izgubiti utakmicu na takav način, ali ne bih to nazvao traumom. Naravno da mi se na spomen Portugala misli vrate na tu utakmicu, ali ovo je potpuno drukčija situacija. Igram s hrvatskom reprezentacijom, okolnosti se značajno razlikuju”, kaže Pašalić koji je u Lisabonu zaslužio trenerovo povjerenje od prve minute, a u nastavku utakmice bio jedan od najboljih igrača Atalante. U odsustvu Luke Modrića i Ivana Rakitića Pašalić se nameće kao jedno od rješenja u veznom redu Vatrenih za predstojeće ispite u Ligi nacija protiv Portugala i Francuske.

“Vidjet ćemo, imamo još nekoliko dana za pripremu. Što se tiče mog angažmana, izbornik je taj koji odlučuje. Ako budem konkurirao za utakmicu spreman sam ispuniti sve njegove zahtjeve. Teško mi je Atalantu uspoređivati s momčadi bilo kojeg drugog kluba, pogotovo s reprezentacijom, jer doista igramo specifičan nogomet. Uostalom, u klubu nisam imao jednu, nego više uloga. Igrao sam praktično sve pozicije u veznom redu, čak i u vrhu napada. Dakle, teško je to uspoređivati, pogotovo što sam u reprezentaciji u igru uglavnom ulazio s klupe”.



Pašaliću se u razdoblju što slijedi u svakom slučaju pruža prilika ostaviti dublji pečat u reprezentaciji.

“Iskreno, radujem se novim prilikama. Nestrpljiv sam vidjeti što i koliko mogu dati reprezentaciji. Volio bih dobre igre u klubu preslikati u reprezentaciji, napraviti nešto dobro među Vatrenima baš kao što sam to prošle sezone činio u Atalanti. Cilj mi je standardizirati se u reprezentaciji i postati njezin bitan faktor, baš kao što je to slučaj u klubu. Vidjet ćemo što donosi budućnost, hrvatska reprezentacija u veznom redu još uvijek ima puno klasnih, vrhunskih igrača, ali uvjeren sam da će doći i moje vrijeme”.

I Mario je oduševljen dizajnom novih dresova.

“Dresove još nisam vidio uživo, ali, po onome što sam vidio na fotografijama, jako mi se sviđaju. Tradicionalni naši kvadrati koji su uvijek bili i ostali pun pogodak”, zaključio je Pašalić.

Komentari