Pašalić: Napokon se i meni otvorilo u reprezentaciji

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić u 67. minuti zabio je pobjednički gol za slavlje 2-1 u prijateljskom susretu protiv Švicarske, a bio mu je to prvijenac u hrvatskom dresu. 

 “Nakon dobrih igara u klubu napokon se i meni otvorilo u reprezentaciji. Drago mi je da sam golom dao doprinos našoj pobjedi. Također, uspjeli smo napokon dobiti Švicarsku”, rekao je za Novu TV Mario Pašalić.

 Bio je to četvrti hrvatsko-švicarski međusobni susret nakon proglašenja neovisnosti i prva pobjeda naše reprezentacije. Švicarska je povela golom Marija Gavranovića u 31. minuti, no svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42) i Pašalića (67).

 Izbornik Zlatko Dalić, kao što je i najavio, dao je priliku igračima koji dosad nisu imali veliku minutažu, a debitirao je 20-godišnji Domagoj Bradarić, standardni lijevi branič Lillea. No, večeras je odigrao odlično na lijevom krilu.



 “Imali smo i prvom poluvremenu dobru igru i prilike. Izbornik nam je rekao da budemo kompaktni i da kad dođe trenutak idemo u presing. To je dobro funkcioniralo i nastavili smo to raditi u drugom poluvremenu. Drago mi je da se širi krug reprezentativaca, dolaze mlađi i novi igrači koji pokazuju dobre partije, to će pomoći njima, a i reprezezentaciji”, kazao je Pašalić.

 Na stadionu Kybunpark u St. Gallenu u skladu s epidemiološkim mjerama okupilo se 4.500 gledatelja, a većinu su činili hrvatski navijači.

“Napokon se pomalo vraćaju i navijači, a večeras smo se osjećali kao da igramo doma. Uspjeli smo isprati gorak okus nakon poraza u rujnu od Portugala (1-4) i Francuske (2-4) u Ligi nacija. Dobro je krenuti pobjedom u ovaj mini ciklus, a sada idemo ispraviti stvari u Ligi nacija”, izjavio je Pašalić.

Hrvatska reprezentacija se u četvrtak vraća u Zagreb gdje će se nastaviti pripremati za nastavak Lige nacija i utakmice protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

Komentari