‘OVO JE PODSMIJEH OSTATKU DRUŠTVA’ Epidemija zatvorila skoro sve stadione. Što će odlučiti Nijemci?

Epidemija koronavirusa zatvorila je gotovo sve stadione u svijetu, a što je bliže kraj sezone to se više priča o povratku igrača na teren. Njemačka je prekinula utakmice do 30. travnja, a što će biti nakon toga datuma, ostaje za vidjeti.

Momčadi iz Bundeslige nadaju se da bi se natjecanje moglo nastaviti s početkom svibnja, ali prema dosadašnjim saznanjima, igralo bi se bez publike. Svi nogometni obožavatelji znaju da Nijemci imaju posebnu vezu sa svojim klubovima pa će se vjerojatno pobuniti protiv igranja pred praznim tribinama.

“Ovo je podsmijeh ostatku društva”, poručili su iz grupe njemačkih navijača o mogućem nastavku natjecanju sljedeći mjesec.

U srijedu su u Njemačkoj odlučili da su javna okupljanja zabranjena do 31. kolovoza, što znači da ako se sezona nastavi, utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata.



“Nogomet u karanteni, utakmice pred duhovima – to nije rješenje”, pišu pripadnici navijačkih grupa, a prenosi ESPN. Smatraju da nema smisla nastaviti sa sezonom u trenutnim uvjetima.

Premijer Bavarske Markus Soder odbio je isključiti daljnje organiziranje utakmica Bundeslige bez navijača nakon što je u srijedu održao razgovore s kancelarkom Angelom Merkel i drugim njemačkim političarima. Više detalja bit će poznato 23. travnja nakon što DFL održi virtualnu sjednicu. Očekuje se da će i njemačka vlada nakon 30. travnja objaviti nove odluke koje bi mogle utjecati i na Bundesligu.

Trenutno stanje na tabeli u Bindesligi izgleda ovako:

sofascore / screenshot

Komentari