Otkazana druga vožnja veleslaloma skijašica u Semmeringu zbog loših vremenskih uvjeta

Twitter

Snažni udari vjetra uzrokovali su otkazivanje druge vožnje veleslaloma skijašica za Svjetski kup u austrijskom Semmeringu, koja je trebala započeti u 13 sati.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, prvenstveno u gornjem dijelu staze Panorama, koji su bili primjetni još za vrijeme prve vožnje, druga je vožnja skraćena, a start premješten na nižu lokaciju.

No, kako je vjetar jačao, start druge vožnje je prvo odgođen za 13.15 sati, potom za 13.30 sati, da bi organizacijski odbor na kraju donio odluku o otkazivanju.

Nakon prve vožnje u vodstvu je bila vodeća u Svjetskom kupu Slovakinja Petra Vlhova, s prednošću od 22 stotinke pred drugoplasiranom Talijankom Martom Bassino. Još su tri skijašice uspjele zaostati manje od sekunde za Vlhovom, trećeplasirana Švicarka Michelle Gisin (+0.35), Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.59) i Šveđanka Sara Hector (+0.74).



Među 71 skijašicom na startu prve vožnje s brojem 66 bila je i 16-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić kojoj je to bio debitantski nastup u Svjetskom kupu. Ljutić je u vjetrovitim uvjetima najviše vremena izgubila u središnjem dijelu staze, gdje je po prolaznim vremenima bila izvan 50 najboljih. Na kraju se uspjela plasirati na 49. mjesto među 59 skijašica koje su došle do cilja, a za Vlhovom je zaostala četiri sekunde i 42 stotinke. Za plasman u drugu vožnju trebalo je zaostati manje od tri sekunde (+2.96).

U utorak je u Semmeringu na rasporedu slalomska utrka skijašica. Start prve vožnje je predviđen za 15 sati i 15 minuta, a druga vožnja bi trebala započeti u 18.30 sati.

Komentari