Osijek deklasirao Šibenik pa postigao novi klupski rekord

Davor Javorovic/PIXSELL

U susretu 34. kola Prve HNL Osijek je pobijedio Šibenik sa 3-0 matematički osiguravši drugo mjesto, a pritom je ostvario i 21. pobjedu ove sezone, što je novi klupski rekord.

Golove su zabili Santini (65), Mierez (73) i Gyurcso (90+2), a Osijek je mogao i uvjerljivije slaviti, imao je promašeni kazneni udarac i gredu.

Bila je to četvrta pobjeda Osijeka protiv Šibenika ove sezone uz razliku pogodaka 10-0.

Domaćin je bio korak do vodstva već u 11. minuti, no Jurčević je pogodio mjesto gdje se spajaju vratnica i greda. Pet minuta kasnije zaprijetio je Kleinheislera sa 16 metara, ali je pucao zamalo pokraj desne vratnice, da bi u 18. minuti zaprijetio i Pilj. U 28. minuti Osijek je poveo Žaperovim golom, ali je pogodak naknadno poništen jer je Mierez bio u zaleđu.



Prvu priliku gosti su imali u 35. minuti, Torres je proigrao Minu koji je lijeve strane ušao u kazneni prostor, ali je Ivušić odličnom obranom sačuvao mrežu.

U 58. minuti Osijek je imao sjajnu priliku za vodstvo, no Mierez nije uspio realizirati kazneni udaraca, pogodio je lijevu vratnicu od koje se lopta odbila vrataru Šibenika u ruke.

U 65. minuti Osijek je posve zasluženo poveo. Kleinheisler je idealno pronašao Santinija koji se u šesnaestercu oslobodio svog čuvara i zabio za 1-0. Osam minuta kasnije Mierez je zabio za 2-0, a točku na “i” stavio je Gyurcso u sudačkoj nadoknadi.

Susret na začelju

U prvom susretu 34. kola Prve HNL, derbiju začelja Istra 1961 i Lokomotiva su na Aldo Drosini odigrali 1-1 čime su gosti zadržali četiri boda više od “fenjeraša” Istre.

Lokomotiva je povela u 38. minuti golom Josipa Pivarića iz kaznenog udarca, a izjednačio je Sergi Gonzalez u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to sudar dviju momčadi koje se bore za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Lokomotiva je dočekala utakmicu na osmom mjestu sa četiri boda više od posljednjeplasirane Istre i ta je razlika ostala i nakon ove utakmice, a ispred oba sastava još su po dvije utakmice.

Gosti su pobjedom mogu osigurati ostanak, međutim i bod “lokosima” mnogo znači, dok se Istra sada nalazi u još težoj poziciji.

Lokomotiva je ostala osma sa 30 bodova, Varaždin na devetoj poziciji ima 27 bodova i susret manje, dok je Istra posljednja sa 26 bodova.

Dinamo vodi sa nedostižnih 78 bodova, Osijek je sigurno drugi sa 71 bodom, Gorica na trećem mjestu ima 59 bodova, a slijede Rijeka (52) i Hajduk (51).

Komentari