Oreščanin: Više vaterpolo nego nogomet; Bjelica: Ionako smo imali male šanse za naslov

Nogometaši Gorice napravili veliki korak ka osiguravanju prvog nastupa u eurokupovima u klupskoj povijesti 1-0 domaćom pobjedom protiv Osijeka u susretu 33. kola Prve HNL.

Više vaterpolo, nego nogometna utakmica. Jako smo sretni i zadovoljni, nema riječi s kojima bih izrazio zahvalnost ekipi na svemu što su napravili. Osijek je najgori protivnik za igrati po ovakvim uvjetima, zato je pobjeda još veća. Oni su i na “normalnim” terenima izuzetno vertikalni, malo paseva, idu na bok i centaršuteve. Njima je taj kontekst išao u prilog i zato mislim da je pobjeda još više vrijedna, rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin.

Dvoboj u Velikoj Gorici odigran je u teškim uvjetima, kiša je padala tijekom cijelog susreta. Osijek nije uspio smanjiti prednost Dinama i zagrebačka momčad u nedjelju može osigurati naslov.

“Gorica je iskoristila jednu našu pogrešku i došla do zaslužene pobjede, dok mi svoje šanse nismo iskoristili. Ionako smo imali male šanse za naslov prvaka, a one su sad samo matematičke, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica te istaknuo ciljeve do kraja sezone.



“Želimo dobiti sve tri utakmice do kraja, želimo da Miérez bude najbolji strijelac, a Ivušić najbolji golman, s najviše čistih mreža. Puno toga dobroga bilo je ove sezone”, zaključio je Bjelica.

Komentari