Odlazak Nenada Bjelice iz Osijeka pitanje je vremena i novca

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Osijek nakon četiri kola ima samo četiri boda. Dinamo mu već bježi šest bodova, a Hajduk dva uz dvije utakmice manje. Rijeka ima isti broj utakmica, ali i samo dvije odigrane utakmice.

Uz sve to, dodatni minus je šokantno ispadanje od kazahstanskog Kizilžara koji je Osijeku bio prva i, pokazalo se, nesavladiva europska prepreka. Dodatnu žal donosi i činjenica da se klubu otvorio ždrijeb u kojem je imao sasvim realne šanse osigurati grupnu fazu Konferencijske lige.

Sve to, uz lošu igru i navijačko nezadovoljstvo, trebalo je biti dosta da Nenad Bjelica ponudi ostavku.

Čak više nema ni podrške među igračima, što se vidi po igri, ali i po govoru tijela. Bjelica je i u Dinamu imao periode kada momčad nije oduševljavala igrom, ali ono što nikad nije bilo upitno je njegova povezanost s igračima. U Osijeku to nije slučaj.



Razlog zašto suradnja trenera i kluba još traje krije se u iznimno jakom ugovoru i otpremnini koja bi se kretala oko 20 milijuna kuna za cijeli njegov stožer, ako je vjerovati medijskim natpisima. U slučaju da Bjelica sam da ostavku, ne bi dobio ništa ni on, ni njegov stožer. Tako da zapravo traje pat pozicija. Ugovor koji ima nije si sam napisao, već mu ga je netko dao i legitimno je da želi da se sve ispoštuje, iako možda nekome to smeta.

Bjelica je jasan, ostavku ne misli dati, piše Direktno.

“Ne razmišljam o ostavci. Spreman sam razgovarati s predsjednikom kao što smo već razgovarali i kada je izrazio želju da ostanem na klupi. Dok tako predsjednik misli, ja sam trener Osijeka”, poručio je.

Rezultata nema, igre nema, navijači su protiv njega, ali Bjelica, sasim legitimno, ne želi ostati bez otpremnine. Je li moguć neki sporazumni raskid, tek ćemo vidjeti?

 

Komentari