Od posljedica moždanog udara u 66. godini preminuo hrvatski trener Seno Čusto

Foto: Screenshot

Hrvatski streljački savez objavio je danas tužnu vijest – preminuo je Seno Čusto, trener streljaštva i naše proslavljene olimpijke Snježane Pejčić. 66-godišnji vrhunski sportski stručnjak umro je uslijed posljedica moždanog udara kojeg je pretrpio na Olimpijskim igrama u Tokiju, priopćio je Hrvatski streljački savez.

“S velikom tugom obavještavamo vas da nas je noćas napustio naš dragi Seno Čusto.

Pamtit ćemo ga kao dugogodišnjeg trenera i suosnivača Streljačkog kluba “Lokomotiva” Rijeka, uvijek nasmijan i vedar, uvijek za svakoga spremna dobra riječ.

Najveće uspjehe ostvario je sa Snježanom Pejčić sa kojom je kao trener ostvario sve trenerske snove, od olimpijske medalje do svjetskih rekorda. Višestruko je nagrađivan za svoja trenerska dostignuća.



Hvala ti Seno za sve što si učinio kao čovjek i kao trener. O posljednjem ispraćaju naknadno ćemo objaviti informacije”, stoji u priopćenju saveza.

Podsjetimo, Čusto je doživio težak moždani udar dan uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, 22. srpnja. Našem 66-godišnjem treneru, koji je zaslužan za uspjeh Snježane Pejčić, pozlilo je tijekom povratka s treninga. Odmah je odveden u bolnicu u Tokiju gdje je proveo više od dva mjeseca na liječenju, a krajem rujna je prebačen medicinskim zrakoplovom u Rijeku. Nažalost, nije se uspio oporaviti od moždanog udara, prenosi Jutarnji list.

Komentari