Objavljeni su heroji socijalnog uključivanja kroz sport, među njima su i tri hrvatske sportske organizacije

Ilustracija

Tri hrvatske sportske organizacije nagrađene su značkom za socijalno uključivanje zbog svog važnog, smislenog i utjecajnog rada. 

Unutar 42 europske organizacije koje su se našle na popisu heroja socijalnog uključivanja kroz sport su i taekwondo klub Jastreb iz Zagreba, odbojkaški klub Zrinski Nuštar i Lotina kutija.

Riječ je o posebnom sustavu akreditacije stvoren za nagrađivanje sportskih organizacija (uključujući organizacije mladih koje se bave sportom) koje promiču ili provode inicijative povezane sa socijalnom uključenošću kroz sport.

To se odnosi na organizacije koje pomažu u suzbijanju kršenja ljudskih prava i uključuju LGBTQ osobe, izbjeglice, etničke i vjerske manjine u sportske aktivnosti.



Kako bi sportske organizacije dobile značku morale su aktivno organizirati sportske aktivnosti među društveno isključenim grupama najmanje zadnje dvije godine, surađivati  s drugim organizacijama i zajednicama u promicanju jednakih prava, dijeliti svoj rad s različitim zajednicama i pozivati ih na događaje, radionice i slično te su predstavile buduće planove za organizaciju aktivnosti koje će smanjiti društvenu nejednakost.

Komentari