OBJAVLJEN POPIS ZA NAGRADE ZA NAJBOLJEG TRENERA GODINE: Guardiola, Mancini i Tuchel u završnom krugu za nagradu

Ilustracija

Izbornik europskog prvaka Italije Roberto Mancini, menadžer pobjednika Lige prvaka Chelsea Thomas Tuchel, te menadžer engleskog prvaka Manchester Cityja Pep Guardiola finalisti su nagrade “Fifa the Best” za najboljeg trenera godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Nakon što je u srijedu objavila finaliste za najboljeg golmana i najbolju golmanicu u protekloj godini, FIFA je danas objavila i finalne kandidate za trenera u muškom i ženskom nogometu.

U muškoj konkurenciji posljednja tri nominirana za najboljeg trenera su Talijan Roberto Mancini koji je vodeći reprezentaciju osvojio europsku krunu, zatim Nijemac Thomas Tuchel koji je na klupi Chelsea slavio u Ligi prvaka, te Španjolac Pep Guardiola koji je s momčadi osvojio engleski naslov, Liga kup, te stigao do finala Lige prvaka.

Ostali nominirani



U ženskom nogometu finalisti su Španjolac Lluís Cortes (Barcelona), Engleskinja Emma Hayes (Chelsea), te Nizozemka Sarina Wiegman (nizozemska / engleska reprezentacija).

U srijedu je FIFA objavila kandidate za najboljeg golmana i najbolju golmanicu u protekloj godini.

U muškoj konkurenciji posljednja tri nominirana za najboljeg golmana su vratar europskih prvaka Italije Gianluigi Donnarumma, vratar pobjednika Lige prvaka Chelsea Senegalac Edouard Mendy, te čuvar mreže njemačke reprezentacije i Bayerna Manuel Neuer.

U ženskoj konkurenciji za nagradu će se boriti Njemica Ann-Katrin Berger (Chelsea), Čileanka Christiane Endler (Paris Saint-Germain / Olympique Lyon) i Kanađanka Stephanie Lynn Marie Labbe (Rosengard / Paris Saint-Germain).

Proglašenje 17. siječnja
FIFA će u petak objaviti i imena trojice kandidata za nagradu za igrača godine u obje konkurencije. Proglašenje nagrade “Fifa the Best” na rasporedu je 17. siječnja u Zürichu.

Komentari