Novi težak poraz hrvatskih vaterpolistica, aktualne doprvakinje Europe bile su prejake

Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatske vaterpolistice doživjele su težak poraz u utakmici 4. kola skupine A na Europskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su ih sa 34-1 (9-0, 8-1, 7-0, 10-0) nadigrale reprezentativke Rusije.

Bila je ovo još jedna loša predstava Barakudica u kojoj su Ruskinje ubjedljivo slavile, a Hrvatice su postigle samo jedan pogodak. Podsjećamo, najveći zabilježeni poraz u ženskom vaterpolu doživjela je reprezentacija Južne Koreje od Mađarske u okviru Svjetskog prvenstva prošle godine. Mađarice su tada slavile 64-0.

Jedini pogodak za Hrvatsku postigla je kapetanica Dina Lordan, dok je kod Ruskinja najefikasnija bila Jelvina Karimova sa šest golova.

Iako vrlo uvjerljiv, poraz izabranica Marija Ćalete je beznačajan u borbi za četvrto mjesto koje donosi plasman u četvrtfinale. Hrvatskoj će za to biti važna samo utakmica protiv Slovačke, koja je na rasporedu u nedjelju (13 sati).



Nakon nepotpunog 4. kola u skupini A Mađarska, Grčka i Rusija imaju po devet bodova, s time da Ruskinje imaju utakmicu više. Hrvatska je četvrta s tri boda, a bez bodova su Srbija i Slovačka, koje se sastaju od 17.30 sati.

Komentari