Novi problemi za organizatore Olimpijskih igara: Alžirski džudaš ne želi se boriti s Izraelcem!

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Kao da svi problemi uzrokovani pandemijom te zarazom pojedinih sportaša nisu bili dovoljni, sada su organizatore Olimpijskih igara spopali novi problemi, oni nacionalni.

Problem u Japanu

Već smo pisali o želji Japanaca se igre, zbog epidemiološke situacije, otkažu. Skoro 60 posto građana Japana želi da se zbog pandemije otkažu Olimpijske igre u Tokiju pokazali su rezultati ankete.

Druga anketa, provedena za TBS News tijekom vikenda, utvrdila je da 65 posto Japanaca želi da se Igre otkažu ili ponovno odgode, a od toga je 37 posto za potpuno otkazivanja dok 28 posto želi još jednu odgodu, a sada je Japan potresao i novi val prosvjeda protiv održavanja igara.

Osim toga, puno sportaša zarazilo se koronavirusom, a najpoznatiji slučajevi su oni iz američke košarkaške reprezentacije. Oni su ipak uspjeli naći zamjene, ali to ne vrijedi za sve države, osobito one manje. Ipak, sada organizatori imaju novi problem.



Novi problem

Naime, alžirski džudaš Fethi Nourine odustao je od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon održanog ždrijeba zbog mogućnosti borbe protiv izraelskog predstavnika Tohara Butbula.

Nourine je oko svog izbora jako dosljedan, pa je iz istog razloga odustao od nastupa i tijekom Svjetskog prvenstva u Tokiju 2019. godine.

On je tu svoju odluku objasnio ovako: “Mnogo truda smo uložili kako bismo došli na Igre, a onda nas je šokirala ova vijest. No, moja je odluka konačna jer ne želim uprljati ruke”, rekao je Nourine dodavši kako mu njegova politička potpora Palestincima ne dopušta boriti se protiv Izraelca.”

 

Komentari