Novi poraz američke košarkaške reprezentacije: Što se događa?

NBA

Nakon nevjerojatnog poraza američke košarkaške reprezentacije od Nigerije, svi su očekivali da će najveće košarkaške zvijezde današnjice napokon doći k sebi te uvjerljivo slaviti protiv Australije. Međutim, to se nije dogodilo.

Zašto je to nevjerojatno?

Ova američka košarkaška reprezentacija je zaista jedna od najjačih u posljednjih 10 godina. Osim izostanka zvijezda Phoenix Sunsa i Milwaukee Bucksa koje igraju finale NBA lige više-manje došli su najjače raspoložive snage.

SAD je tako nastupao u sastavu: Bam Adebayo, Bradley Bea,l Devin Booker, Kevin Durant, Jerami Grant,  Draymond Green,  Jrue Holiday, Zach LaVine, Damian Lillard, Kevin Love, Khris Middleton te Jayson Tatum

Američka košarkaška reprezentacija prvo je iznenađujuće je izgubila pripremnu utakmicu protiv Nigerije 87:90 u Las Vegasu uoči Olimpijskih igara u Tokiju, a ovoj reprezentaciji bio je to bio prvi poraz protiv jedne afričke momčadi.



Ali tu nije bio kraj šokova,

Je li problem u izborniku?

Izbornik ove američke reprezentacije jedan je od najuspješnijih košarkaških trenera u povijesti, slavni Gregg Popoovich. On u karijeri ima pet NBA naslova te je tri puta proglašavan trenerom godine u najjačoj ligi svijeta.

Zato je teško reći da je problem u Popovichu, ali pogledajmo njegove rezultate s reprezentacijom. On je kao pomoćni trener 2002. na svjetskom u Indianapolisu zauzeo šesto mjesto, a dvije godine kasnije na Olimpijadi treće.

Kao glavni trener je na svjetskom prvenstvu u Kini 2019. bio tek sedmi. Govorimo o najvećoj košarkaškoj sili na svijetu te su to zaista loši rezultati. Razočarani Popovich tek je tužno jučer rekao kako protivnici nisu slabi:

“To je nedostatak poštovanja prema tim momčadima. I prije smo igrali vrlo tijesne utakmice s barem 4-5 reprezentacija. Ne možeš razbijati dobre momčadi, naletjet ćeš na neku koju ćeš svladati uvjerljivo, ali unaprijed razmišljati u kontekstu razbijanja je pogrešno”, zaključio je Popovich

Komentari