Novak Đoković na Masters 1000 turniru u Parizu vraća se na teren

Ronald Gorsic / CROPIX

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković na Masters 1000 turniru u Parizu vraća se na teren u svom prvom turniru nakon poraza u finalu US Opena od Daniila Medvedeva.

Na pariškom Mastersu Đoković ima priliku upisati se u povijest, odnosno sedmu godinu osigurati prvo mjesto na ATP ljestvici na kraju godine. Time bi srušio rekord koji sada drži sa Peteom Samprasom budući da su i on i legendarni Amerikanac po šest godina završavali godinu kao svjetski broj jedan.

Novak Đoković drži vrh ATP ljestvice s 10.340 bodova, a ugroziti bi ga mogao tek ruski tenisač Daniil Medvedev koji je na 9540 bodova. Ruski tenisač brani titulu u Parizu nakon što je lani u finalu u tri seta pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva.

“Mislim da sam u dosta dobroj poziciji za osigurati prvu poziciju na kraju godine. To mi je, naravno, cilj za kraj sezone i nadam se da ću ga uspjeti ostvariti”, rekao je za ATP Đoković, peterostruki pobjednik pariškog Mastersa.



U posljednjih šest nastupa u Parizu, Đoković je četiri puta uzeo naslov, još jednom je zaigrao u finalu te jednom u četvrtfinalu.

“Drago mi je da se vraćam, dobro sam trenirao zadnjih nekoliko tjedana, a zbog mojih dosadašnjih uspjeha u Parizu nadam se da i ove godine mogu daleko. Iako, nedostatak mečeva bi mi mogao predstavljati opasnost”, dodao je Đoković kojega na startu turnira čeka Martin Fucsovics. Srpski tenisač je kao prvi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dok je Mađar turnir otvorio pobjedom nad Talijanom Fabijem Fogninijem u tri seta 6:1, 7:6 (6), 7:6 (5).

Postoji nekoliko scenarija u kojima bi srpski tenisač u Parizu mogao osigurati “jedinicu” na kraju godine – ako osvoji turnir (bez obzira na plasman Medvedeva), ako uđe u finale, a Rus ne osvoji Pariz, ako uđe u polufinale, a Medvedev ne izbori finale, ako uđe u četvrtfinale ili treće kolo, a Medvedev ne izbori polufinale ili ako Medvedev ne uspije izboriti četvrtfinale (bez obzira na Đokovićev plasman).

Komentari