Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije, a zabranjeno im je igrati i na SP i EP

flickr

UEFA je danas u švicarskom Montreauxu održala redovni sastanak izvršnog odbora, a očekuje se i konferencija za medije. Jedna od tema o kojoj će se raspravljati jest i Superliga.

U nedjelju je 12 bogatih europskih klubova postiglo dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. Za predsjednika je izabran predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

UEFA se protivi pokretanju Superlige te je zaprijetila osnivačima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da igraju za svoje reprezentacije.

Ugledni talijanski sportski novinar Fabrizio Romano objavio je na svom Twitteru da je čelnik UEFA-e Čeferin naveo da će igračima koju budu igrali u Superligi biti zabranjeno igrati na Europskom i Svjetskom nogometnom prvenstvu.



 

“Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Zabranjeno im je igrati na EP-u i SP-u”, rekao je Čeferin i dodao:

“Ne mogu dovoljno jako naglasiti kako smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je iznad svega motivirana pohlepom. Svi smo ujedinjeni protiv tog besmislenog projekta. To je ciničan plan, potpuno protiv onog što bi nogomet trebao biti. Nećemo i ne možemo to dopustiti. Pozivamo sve da stanu uz nas kako bismo učinili sve u našoj moći da se plan o zatvorenoj ligi nikada ne ostvari.”

Podsjetimo, u Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača.

Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili, prenosi N1.

Sastali se čelni ljudi UEFA-e, čeka se odluka oko Superlige

Komentari