Njemačka: Hertha – Borussia M. 0-0, Leipzigu dva boda prednosti za ‘proljeće’

Nogometaši Herthe i Borussije odigrali su bez pogodaka u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 17. kola njemačkog prvenstva te je RB Leipzig završio jesenski dio na prvom mjestu s dva boda prednosti ispred momčadi iz Moenchengladbacha.

U poslijepodnevnom dijelu programa nogometaši Bayerna i RB Leipziga zaključili su pobjedama jesenski dio prvenstva, iako su se obje momčadi namučile kako bi osvojile tri boda.

Bayern je na Allianz Areni svladao Wolfsburg sa 2-0, ali je oba pogotka postigao tek u posljednjih pet minuta utakmice. Zirkzee je bio strijelac u 85. minuti, a Gnabry u 89.

Ivan Perišić je odigrao svih 90 minuta za Bayern i bio jedan od aktivnijih igrača njemačkog prvaka, a na drugoj strani je Josip Brekalo ostao na klupi za pričuve.



RB Leipzig je do 68. minute kao domaćin lovio zaostatak protiv Augsburga, da bi na kraju slavio s uvjerljivih 3-1. Niederlechner je doveo goste u vodstvo u 8. minuti. Laimer je izjednačio u 68. minuti, a pobjedu i jesenski naslov Leipzigu donijeli su Schick (80) i Poulsen (90).

Nakon 17 odigranih kola RB Leipzig je sa 37 bodova osvojio tzv. “jesenski naslov”. Druga je Borussia Moenchengladbach sa 35 bodova, a treći Bayern sa 33. Četvrta Borussia Dortmund i peti Schalke imaju po 30 bodova. Hertha je sa 19 bodova na 12. mjestu, dok bi po sadašnjem stanju novim drugoligašima postali Fortuna sa 12 i Paderborn sa samo 9 bodova.

Komentari