Nikola Vlašić: Sanjao sam da ću zabiti gol Dinamu, ali zabio sam ga u dresu reprezentacije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Veznjak moskovskog CSKA Nikola Vlašić zabio je vodeći pogodak protiv Švedske u pobjedi 2-1 pokazavši kako u reprezentaciji ima sve važniju ulogu.

“Prvo poluvrijeme smo bili odlični, možda čak i 60 minuta, no kasnije smo malo pali. Bilo je vidno da smo ostali bez snage, ali na kraju smo pobijedili, a to je najvažnije,” kazao je Nikola Vlašić koji je u 32. minuti zabio prvi pogodak na utakmici. Bio je to njegov prvi gol na Maksimiru.

“Sanjao sam da ću zabiti gol Dinamu, ali zabio sam ga u dresu reprezentacije,” kazao je bivši veznjak Hajduka, trenutačno član moskovskog CSKA.

Nakon dva rujanska poraza od Portugala i Francuske, “Vatreni” su u listopadu pokazali daleko bolju igru pobijedivši Švicarsku i Švedsku.



“Mnogi igrači su u rujnu došli s pauze, nekima nije niti počela liga, nismo bili u formi, a igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije. Sada izgledamo puno bolje, nadam se da ćemo to nastaviti i protiv Francuske,” dodao je 23-godišnji veznjak.

Izbornik Zlatko Dalić je protiv Švedske iznenadio početnom formacijom u kojoj nije bilo klasičnog napadača.

“Tako smo igrali i protiv Francuske i tada je to izgledalo dobro. Meni je svejedno, kako odluči izbornik. Kada igramo u rombu, onda se malo više trošiš.”

Sa smiješkom je primio pitanje postoji li bolji vezni red od kvarteta Modrić, Brozović, Kovačić, Vlašić.

“To ću zadržati za sebe,” kazao je dodavši kako se ne vidi kao nasljednik Ivana Rakitića.

“Ne smatram se njegovim nasljednikom. To što je Ivan napravio za reprezetaciju se teško ponavlja. Sve te godine, utakmice, golovi. Želim mu se zahvaliti na svemu,” kazao je dodavši: “Svaki igrač koji dođe u reprezentaciju je poseban na svoj način, ja želim napraviti svoje ime u reprezentaciji, a ne biti ničiji nasljednik.”

Hrvatsku u srijedu očekuje novi ispit, možda i najteži. Novi ogled protiv svjetskih prvaka Francuza. Posljednje dvije utakmice “Tricolori” su dobili sa 4-2.

“Mislim da smo bili bolji od njih u finalu SP-a, pogotovo u Parizu u Ligi nacija, ali smo u završnici prvog poluvremena primili dva gola i na kraju smo izgubili. Možemo se nositi s njima i nema razloga zašto ih ne bi pobijedili,” kazao je Vlašić zahvalivši se navijačima koji su došli na utakmicu protiv Švedske usprkos očajnim vremenskim uvjetima.

“Meni je bilo hladno na terenu, a mogu si misliti kako je bilo njima na tribinama. Hvala im, nadam se da će protiv Francuske biti bolje vrijeme i da će ih biti više, a sve ćemo zasladiti s pobjedom,” zaključio je mladi Splićanin.

Komentari