Niko Kovač tek na ljeto želi preuzeti novi trenerski posao

Foto: Granada / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač je, prema mišljenju mnogih neopravdano, sredinom sezone dobio otkaz u francuskom prvoligašu Monacu i od tada je bez posla, a prema vlastitom priznanju tako će ostati i do kraja sezone. 

Turski mediji pisali su kako su za Kovača zainteresirani čelnici Fenerbahcea, tu su neizbježno bili i bundesligaši, spominjao se interes i nekih nacionalnih saveza za Kovača kao izbornika njihovih reprezentacija, ali on se ni o čemu nije oglašavao i strpljivo još uvijek očekuje pravu priliku. Po prvi put se u javnosti oglasio proteklog vikenda, kad je u razgovoru za Bild Live progovorio o godinu i pol dana koje je proveo na klupi Monaca. 

“Bilo je to jedno veoma intenzivno razdoblje, u kojemu smo često igrali utakmice svaka dva ili tri dana, puno smo putovali, a u međuvremenu smo gledali i utakmice naših rivala kako bismo skautirali sljedeće protivnike i analizirali njihovu igru. Praćenje rezultata uživo danas je bilo strensno. Upravo zbog toga sam odlučio nakon odlaska iz Monaca kako je vrijeme da uzmem mali odmor, da to vrijeme iskoristim kako bih napravio sve one stvari koje sam želio, a nisam stizao zbog posla.” rekao je Kovač. 

Kovač je u Njemačkoj, kao trener Eintrachta i Bayerna, vodio 121 utakmicu i u prosjeku osvajao 1,64 bod po susretu, što ga svrstava među dvadeset najuspješnijih stranih trenera u povijesti Bundeslige. Interes bundesligaša i špekulacije koje se oko njega stvaraju stoga nisu nikakvo čudo. Jedan od klubova s kojima ga se povezivalo je i berlinska Hertha, klub u čijem je dresu odigrao preko 200 utakmica i kojemu ne ide najbolje s Tayfunom Korkutom na klupi, unatoč velikim ulaganjima pred početak sezone. 



“Ja nemam namjeru nikoga mijenjati dok sezona traje. Tako sam odlučio i to znači da do ljeta sigurno neću prezueti novi posao. Nakon završetka sezone ću razgovarati s klubovima koji budu zainteresirani za mene i onda ćemo vidjeti možemo li pronaći zajednički jezik i hoće li se naše vizije i ideje poklopiti. Čitao sam puno u medijima kako se piše o meni, ali meni se službeno nitko nije obratio.”

Kad je u pitanju boravak na klupi Monaca, Kovač je rekao: “Ne gledam na razdoblje u Monacu kao na neuspjeh zbog otkaza. Sama činjenica da sam imao priliku raditi u francuskoj ligi mi je značila puno i na poslovnom i na osobnom planu – upoznao sam novu kulturu i sve karakteristike francuskog nogometa i sve me to učinilo puno bogatijim i kao trenera i kao osobu. Ono što mogu sigurno reći je da ću preuzeti samo onaj projekt s kojim se kao trener identificiram i u kojem prepoznam i svoje ideje i ambicije.” zaključio je Kovač.

Komentari