Nezaustavljiva Kloppova mašinerija na putu da postane najbrži osvajač Premier lige

Jurgen Klopp / Twitter

Liverpool je ove sezone apsolutno nezaustavljiv, a njihovu pobjedničku formu potvrđuje i činjenica da su u 26 odigranih utakmica u Premier ligi od maksimalnih 78 bodova osvojili nevjerojatnih 76 bodova. Upisali su čak 25 pobjeda te jednom odigrali neriješeno. Niti jedna ekipa ove sezone nije slavila protiv Liverpoola u Premier ligi.

U subotu su izabranici Jurgena Kloppa slavili minimalnim rezultatom 1-0 protiv Norwicha pa je osvajanje titule engleskog prvaka još izvjesnije. Sada se samo nameće pitanje kada će Liverpool i matematički potopiti nade drugih premierligaša.

Još 15 bodova potrebno je Kloppovoj momčadi kako bi osigurali titulu prvaka. Dakle, s maksimalnim učinkom u sljedećih pet utakmica Redsi mogu početi slaviti. U tom slučaju Liverpool bi se naslovom prvaka mogao okruniti već 21. ožujka protiv Crystal Palacea. U tom slučaju bili bi prvaci sedam kola prije kraja prvenstva.

Manchester United je do sada držao rekord najbržeg osvajača engleskog prvenstva zahvaljujući pobjedi 14. travnja 2001. godine. Tada im je preostalo još pet utakmica za odigrati. Manchester City ponovio je taj uspjeh 2018. godine.



Ove godine Liverpool ima priliku srušiti taj rekord i postati klub koji je najranije proglašen engleskim prvakom. No to nije sve. S dosadašnjim učinkom, još je jedan rekord koji Redsi mogu ugroziti, a to je onaj Arsenalov iz 2004. godine.

Arsenal je tada sezonu završio bez poraza. Uspjeh je to koji niti jedan drugi engleski klub nije ostvario otkako postoji Premier liga.

Briljantni Klopp i njegovi izabranici ove sezone ne samo da mogu srušiti dugogodišnje rekorde, nego imaju priliku donijeti titulu prvaka Engleske svojim navijačima nakon dugih 30 godina. Posljednji put bili su prvaci davne 1989/1990.

Komentari