Nedodirljivi Liverpool nastavlja dominaciju u Engleskoj; Mourinho upisao novi poraz

Twitter

Minimalnom pobjedom od 1-0 Liverpool je dodatno učvrstio čelnu poziciju u Premier Ligi. Ovo je nevjerojatna 20. pobjeda Liverpoola u ukupno 21 odigranoj utakmici u engleskom prvenstvu. Izabranike Jürgena Kloppa nije mogao zaustaviti ni samoprozvani ‘Special One’, Jose Mourniho koji je na klupi Tottenhama od 20. studenog prošle godine.

Nije ovo bila najbolja predstava Redsa ove sezone, ali bila je sasvim dovoljna za još jedno slavlje i pobjedu u derbiju. Liverpool je prvi na ljestvici s ukupno osvojenih 61 bodova, a Tottenham zauzima osmu poziciju uz 30 osovjenih bodova.

Spursi su uspjeli odoljeti početnom naletu gostiju koji su već na samom početku zaprijetili preko Roberta Firmina, a kasnije i preko Alexa Oxlade-Chamberlaina. Kod londonske ekipe u izostanku Harryja Kanea posebno se istaknuo Lucas Moura ali nije se uspio upisati u strijelce.

Virgil van Dijk zaprijetio je domaćem sastavu nakon izvođenja kornera u 22. minuti, ali vratar Spursa Paulo Gazzaniga obranio je i ovaj pokušaj. Opsadno stanje domaćeg gola se nastavilo te su gosti došli do jedinog pogotka u 37. minuti. Strijelac je bio Roberto Firmino.



Sjajnu priliku za poravnanje propustili su i Son i Lo Celso. Domaći sastav zaigrao je znatno bolje u drugom dijelu utkamice, ali realizacija je ponovno bila slaba. Prijetili su Aurier i Son koji je imao i ponajbolju šansu, ali niti jedan udarac nije završio iza leđa Alissona. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije se našao u sastavu Liverpoola.

Komentari