NBA: Harden želi u Netse, Covington ide u Portland

Facebook

James Harden je vodstvu Houstona poslao jasnu poruku da ne želi više ostati u Rocketsima te da mu je želja preseliti se u Brooklyn Netse, gdje bi ga dočekali nekadašnji suigrač iz Oklahoma City Thundera Kevin Durant te Kyrie Irving s kojim je dijelio svlačionicu u američkoj reprezentaciji.

Harden je toliko željan odlaska iz Houstona da je odbio postati prvi igrač u povijesti NBA lige koji bi godišnje zarađivao više od 50 milijuna američkih dolara. Naime, američki ESPN je objavio da je vodstvo Rocketsa ponudilo 31-godišnjem Hardenu dvogodišnje produženje ugovora vrijedno 103 milijuna USD, povrh 133 milijuna za sljedeće tri sezone iz sadašnjeg važećeg ugovora.

Rocketsi se svakako ne žele odreći svoje najveće zvijezde, a da zauzvrat ne dobiju adekvatnu odštetu u igračkom paketu iz kluba ili klubova s kojima bi ušli u razmjenu. Zasada se ne čini da bi Netsi mogli ponuditi dovoljno pa ostaje pitanje hoće li Hardenova želja biti uslišena.

I dok je “Bradi” želja napustiti Houston, 35-godišnji veteran Trevor Ariza se vraća u Rocketse u kojima je proveo pet sezona, dok će put Portlanda 29-godišnji krilni igrač Robert Covington. Trail Blazersi će u ovoj razmjeni Houstonu ustupiti i svoj ovogodišnji izbor u prvom krugu drafta te zaštićeni izbor u prvoj rundi 2021.



Ariza je u prošloj sezoni stigao iz Sacramenta u Portland i bio član udarne postave Trail Blazersa do prekida sezone. Nakon toga se više nije pridružio suigračima “pod balonom” u Orlandu, jer je odlučio svoje vrijeme posvetiti mladom sinu kojeg je imao pravo viđati u tih mjesec dana.

Covington je od svojih sedam sezona najveći dio proveo u Philadelphiji iz koje je 2018. zajedno s Darijem Šarićem poslan u Minnesotu u razmjeni za Jimmyja Butlera. U veljači ove godine je u došao u Houston kao dio zamjene u koju su bila uključena četiri kluba i 12 igrača, a Rocketsi su poslali centra Clinta Capelu u Atlantu i ostali bez jednog izbora u prvom krugu ovogodišnjeg drafta.

Covington ima reputaciju odličnog obrambenog igrača s prosjekom od 12,7 koševa i 5,7 skokova po utakmici.

Komentari