Nastavak Europskog puta hrvatskih momčadi: Svi mogu dalje!

Nakon što je Dinamo u utorak pogotkom Luke Menala slavio s 1:0 i tako obranio prednost od 2:0 iz prve utakmice protiv ciparske Omonije, sada su na red došli i Hajduk, Rijeka te Osijek.

Tobol-Hajduk od 17h

Hajduk je veliki favorit za prolazak jer je u prvoj utakmici s 2:0 na splitskom Poljudu bio bolji od kazahstanske momčadi, a strijelac oba gola bio je mladi i strašno talentirani 19-godišnjak Marin Ljubičić koji je golove zabio 21. i 53. minuti.

Hajduk će krenuti bez svoje najveće zvijezde Marka Livaje kojeg muči ozlijeda, a pobjednik ovog dvoboja će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda ciparskog Apollona iz Limassola i slovačke Žiline. Žilina je prvi susret na Cipru dobila s 1-3.

Rijeka-Gzira od 20h

Rijeka je prije tjedan otputovala na Maltu gdje je igrala protiv vanzemaljske Gzire. Zašto vanezmaljske pitate se? Ako vam ime Gzira poznato zvuči, u pravu ste. Gzira je malteški poluamaterski klub koji je prošle godine u 2. pretkolu Europske lige senzacionalno izbacio splitski Hajduk kada su novinski natpisi bili da je “veća šansa da taj dan vidite vanzemaljce nego poraz Bijelih.”



Zanimljivo, Rijeka je pobijedila Gziru istim rezultatom kojim su je Splićani svladali prije 2 godine, a nadamo se da taj rezultat neće biti nesretan kao što je bio Hajduku. Strijelci za Rijeku bili su Bušnja (57) i Ampem (77), a Ivan Lepinjica tri minute prije kraja dobio je drugi žuti karton pa će sigurno propustiti uzvrat idući četvrtak.

Nadamo se da će Rijeka imati više sreće od Splićana u 2019. godini. Pobjednik susreta Rijeka – Gzira United u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i andorske Santa Colome koji je završio 3-0 za Hibernian uz čak 3 podijeljena crvena kartona

Osijek-Pogon od 21h

Osijek će od naših predstavnika ima daleko najteži posao. Ne samo da jedini nisu slavili u prvom susretu, već i igraju s najjačim protivnikom jer je Pogon zaista kvalitetna momčad, a to su i dokazali u prvoj utakmici.

Riječ je o trećeplasiranom klubu iz prošle sezone, posebno inspiriranom na domaćem travnjaku. Upravo zato je Osijek igrao na način da malo prepusti loptu domaćinu pa traži priliku iz kontri, polukontri i prekida.

Nažalost, to nije donijelo pogodak, ali zato je mreža ostala netaknuta. Što se može zahvaliti i odličnom Ivuši, kojeg su posebno namučili Zahović, Kurzawa i Kowalczyk. Srećom, imao je ispred sebe inspiriranog Škorića, a u napadu konstantno opasnog Miereza pa Poljaci ipak nisu mogli jurnuti kako su željeli, stalno su morali paziti što bi se moglo dogoditi na njihovoj strani. Pobjednik ovog susreta ići će na boljeg iz susreta CSKA Sofia-Liepaja. Prvi susret u Sofiji završio je, također, bez golova.

Sretno našima!

Komentari