Napokon uspjeli: Messi osvojio reprezentativni trofej, Ronaldo najbolji strijelac

flickr

Već duže vrijeme nogometnim svijetom vladaju dvojica istih nogometaša. To su Barcelonin Argentinac Leo Messi te Juventusov Portugalac Cristiano Ronaldo. Bez obzira na mnoge klupske uspjehe, u reprezentativnom dresu nisu imali većih uspjeha.

Kruna Messijeve karijere

Lionel Messi gotovo cijeli svoj život član je katalonske Barcelone, a iako je s njom osvojio mnoge uspjehe, i dalje je osporavan zbog nedostatka internacionalnih trofeja s Argentinom.

On je s Barcelonom osvojio 10 španjolskih prvenstava, četiri Lige pevaka i jako puno raznih kupova pritom zabivši nevjerojatna 474 gola u 520 utakmica. Ipak, ono što mu je nedostajalo bili su trofeji s reprezentacijom.

Za titulu najvećeg igrača u povijesti svoje države on jednostavno mora osvojiti nešto s Argentinom. Podsjetimo, Argentinci trenutno najvećeg ikad smatraju Diege Armanda Maradonu koji je s Argentinom osvojio dva svjetska prvenstva.



Još 2014. Messi je bio nadomak jednog, ali im je Mario Gotze u finalu svjetskog prvenstva zbaio gol u produžetcima i na kraju je ipak svjetski prvak postala Njemačka. Tako je Messiju ovo prvi reprezentativni trofej u 35. godini života.

Dokazao se i Ronaldo

Cristiano Ronaldo već je s Portugalom osvojio Europsko prvenstvo u Francuskoj održano 2016. godine, ali tada nije igrao u finalu te mu se zamjeralo da on ipak nije najzaslužniji za taj uspjeh, već da je to rezultat jakog Portugala.

Ronaldo je, za vrijeme igranja u Real Madridu, bio na vrhuncu svog rivaliteta s Messijem, ali od odlaska u Juventus mu se zamjera da jednostavno više nije isti te da ga je vrijeme pojelo. Sada je dokazao da je to laž.

Ronaldo je na ovom prvenstvu postao najbolji strijelac tako što je imao isto golova kao i Čeh Patrik Schick, ali je imao jednu asistenciju više. Ono što treba reći jest da je Portugal ispao u osmini finala od Belgije te da je igrao samo četiri utakmice na ovom prvenstvu.

To ga nije spriječilo da zabije čak pet golova te tome doda jednu asistenciju. Neki igrači su igrali i po sedam utakmica, ali nisu uspjeli stići sjajnog Cristiana. To nije sve. Cristiano je na ovom Euru prestigao i Michela Platinija te postao najbolji strijelac Europskih prvenstava u povijesti.

Tko je bolji?

Prema mišljenju mnogih, Messi i Ronaldo su bez sumnje dva najveća i najuspješnija nogometaša svih vremena. Ima onih koji zagovaraju Diega Maradonu, brazilskog Ronalda ili Pelea u toj usporedbi, ali oni su ipak nogomet igrali u neko drugo vrijeme i nisu na vrhuncu bili praktički čitavu karijeru.

Mislim da se ova razmišljanja neće riješiti nikada, zato uživajmo u ovim majstorima nogometa.

Komentari