NAPETA ZAVRŠNICA PRED KRAJ SEZONE Real Madrid slavio na gostovanju i bodovno se izjednačio s Barcelonom

Real Madrid C.F. / Twitter

U derbiju 30. kola Primere Real Madrid je u nedjelju u San Sebastianu kod Real Sociedada slavio sa 2-1 golovima Sergia Ramosa (50-pen) i Karima Benzeme (70), dok je strijelac za domaćine bio Mikel Merino (83).

Ovom pobjedom Real Madrid se bodovno izjednačio s Barcelonom na vrhu prvenstvene ljestvice. Trener Reala Zidane odlučio je odmarati Luku Modrića, koji je ušao u igru tek u 89. minuti, a u sudačkoj nadoknadi (90+6) dobio je žuti karton.

Rezultati.com

Nogometaši Celte osvojili su važne bodove u borbi za opstanak nakon što su u prvom nedjeljnom susretu 30. kola Primere na svom terenu svladali Alaves sa čak 6-0. Već nakon 20 minuta Celta je vodila 2-0 golovima Jeisona Murilla (14) i Iaga Aspasa (20-pen), a onda su u 27. minuti dobili i poklon od gostujućeg braniča Martina Aguirregabiriaja, koji je zbog jednog neopreznog i pogibeljnog prekršaja na sredini terena dobio izravni crveni karton.

Do kraja prvog poluvremena pala su još dva lijepa pogotka, u razmaku od jedne minute zabio ih je brazilski veznjak Rafinha. Prvo je pogodio u 40. minuti iskosa s vrha 16-erca, a potom je zabio u 41. prekrasnim volejem.



Nakon četiri godine na Balaidos se vratio 33-godišnji napadač Nolito, koji je sredinom tjedna došao iz Seville, te se je odmah iskazao pogotkom iz penala u 78. minuti, te asistencijom za Santi Minu, koji je u 86. postavio konačnih 6-0. Hrvatski veznjak Filip Bradarić za Celtu je odigrao drugo poluvrijeme.

Komentari