Nakon pobjede nad Hajdukom, Dinamo nezadovoljan suđenjem u derbiju, prozvao HNS

Nakon što je u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Dinamo na Maksimiru pobijedio Hajduk s 3-1 iz zagrebačkog kluba su se oglasili priopćenjem u kojem su istaknuli svoje nezadovoljstvo suđenjem Marija Zebeca nazvavši ga “eklatantnom pljačkom”, a zbog toga su prozvali Hrvatski nogometni savez (HNS).

“Gospodo iz HNS-a, dosta je! U Hrvatskoj postoji klub koji ne plače, ne kmeči, ne žali se. Šuti, trpi, igra i pobjeđuje. I hrani cijeli hrvatski nogomet, financijski, igrački, na sve načine. 14 igrača Dinama omogućilo vam je ugodan život sljedećih nekoliko godina svojim doprinosom za osvojeno srebro u Rusiji. A vi to vraćate najmonstruoznijim podvalama koje se mogu zamisliti”, početne su rečenice Dinamova priopćenja u kojem se glavnog suca dvoboja s Hajdukom Marija Zebeca tereti da je namjerno donosio odluke na štetu zagrebačkog kluba.

“On dobro vidi i točno zna sto radi. Večeras, na Maksimiru, u utakmici koja bi trebala biti najveća svečanost hrvatskog nogometa, u samo 45 minuta taj je čovjek masakrirao Dinamo”, tvrde iz zagrebačkog kluba te navode da Zebec nije dosudio nedvojbeni kazneni udarac na Majeru te da nije provjerio postoje li elementi za dosuđivanje kaznenog udarca na Gavranoviću.

Zebecu zamjeraju i nedosuđeni indirektni udarac nakon vraćanja lopte Hajdukovom vrataru Kaliniću te rušenje Gavranovića kad se nalazio pet metara od te situacije.



“Ništa tu nije slučajno, to je eklatantna pljačka. Bilo je tako i u Osijeku – slični su bili, ne propusti, već namjerne odluke Duje Strukana”, stoji u priopćenju koje završava rečenicama upućenim ljudima iz krovne nogometne organizacije:

“Nije vas briga za hrvatski nogomet, putujete, gostite se i čekate da vam u Maksimiru ponovo poklonimo 14 igrača koji će stvarati uspjehe hrvatske reprezentacije!? Dosta je. S Dinamom se više nećete napucavati na ovaj način, vidjet ćete to vrlo brzo.”

Komentari